Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τενισ: ξεκινα στη μελβουρνη το αυστραλιανο οπεν :: 15/1/2006 23:15:29) 

Ο Ρότζερ Φέντερερ προπονείται στα κορτ της Μελβούρνης, πριν από το μεγάλο ραντεβού του Αυστραλιανού όπεν.

ΤΕΝΙΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ

Το πρώτο ραντεβού.

Διακοπές τέλος, ώρα για δράση. Στα κορτ της Μελβούρνης ξεκινά από σήμερα το πρώτο γκραν σλαμ της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από το πάντα απρόβλεπτο Αυστραλιανό όπεν. Παρ' όλο που ο περσινός νικητής Μάρατ Σάφιν, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, λόγω τραυματισμού και χωρίς τον Αντρέ Αγκάσι, οι υπόλοιποι αστέρες του τένις καλούνται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Το απωθημένο των Αυστραλών διοργανωτών είναι ένας τίτλος στο απλό των ανδρών. Η τελευταία τους επιτυχία χρονολογείται το 1976, όταν νικητής είχε αναδειχθεί ο Μαρκ Έντμοντσον. Φέτος, ποντάρουν πάνω στον περσινό φιναλίστ Λέιτον Χιούιτ, που όμως θα πρέπει να υπερπηδήσει το εμπόδιο του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ, που φιγουράρει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, η Λένα Δανιηλίδου δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο στον πρώτο γύρο. Στο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον ώμο, προστέθηκε και η κακή κλήρωση με την Ελβετή Πάτι Σνάιντερ (νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη). Κατά τ' άλλα, Ντέιβενπορτ, Κλάιστερς, Αρντέν, αδερφές Γουίλιαμς, Μορεσμό και Σαραπόβα διεκδικούν το τρόπαιο.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ έπαθλα που θα μοιραστούν, ξεπερνούν τα 19.300.000 δολάρια Αυστραλίας και αναμένεται να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότεροι από 250.000 θεατές.