Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γιωργος σαμαρασ, ο νεος αστερας του ελληνικου ποδοσφαιρου :: 6/3/2006 21:54:30) 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Αριστούχος στο σχολείο της Σίτι

Η μετά Euro2004 ζωή φέρνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα εξαιρετικό ταλέντο, που -την υγειά του να έχει- θα αποτελέσει για πολλά χρόνια τον ηγέτη της Εθνικής ομάδας. Το όνομα αυτού, Γιώργος Σαμαράς. Μετά τα δύο γκολ στις ισάριθμες πρώτες συμμετοχές του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο 21χρονος Κρητικός "αναστάτωσε" και την Αγγλία, στο 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Σάντερλαντ

Πόσο χρόνο χρειάστηκε ο Έλληνας στράικερ για να στείλει δις αδιάβαστες τις "μαύρες γάτες"; Μόλις 90 δευτερόλεπτα. Ο φορ της Σίτι κράτησε ζωντανή την ομάδα του στη μάχη για μία θέση στον ευρωπαϊκό παράδεισο της επόμενης σεζόν, αφού με τα τέρματά του στο 9' και στο 10', με κεφαλιά και αριστερό σουτ αντίστοιχα, έσωσε τους "πολίτες", που ήταν μέτριοι απέναντι στη χειρότερη ομάδα της πρέμιερ λιγκ.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ, οι οπαδοί της Σίτι, αφού επισημαίνουν στους αντίπαλους αμυντικούς πως "όσο ο Σαμαράς βρίσκεται στην περιοχή σας, εσείς δεν μπορείτε να χαζεύετε", αναγνωρίζουν την αξία του Έλληνα επιθετικού: "Ήμασταν πάλι κακοί, αλλά μας γλίτωσε ο Έλληνας. Δίνετέ του την μπάλα κι αυτός θα σκοράρει".

Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ του ποδοσφαιρικού άλματος του Σαμαρά, ο τεχνικός της Σίτι, Στιούαρτ Πιρς, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται δικαιωμένος για τα 8,7 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η ομάδα του στην ολλανδική Χέρενφεν, για να αποκτήσει τον Σαμαρά. "Ο Γιώργος έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα από τη μέρα που ήλθε στο σύλλογο. Ήμουν από την αρχή βέβαιος πως θα τα κατάφερνε. Έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του", είπε. Μόνο που ως Άγγλος, δηλαδή ως άνθρωπος που ξέρει πώς ακριβώς πρέπει να δουλέψει με έναν ποδοσφαιριστή, φροντίζει να σφίξει τα λουριά: "Από την πρώτη ημέρα εντυπωσιάστηκα από το ταλέντο του. Ως προπονητής, όμως, οφείλω να διορθώσω τις αδυναμίες του και να βελτιώσω το παιχνίδι του. Μπορεί να γίνει κορυφαίος ποδοσφαιριστής, αλλά πρώτα θα εξαφανίσουμε τα άσχημα στοιχεία του παιχνιδιού του".

Ο ΙΔΙΟΣ ο Σαμαράς παραδέχτηκε πως "αισθάνομαι πανέμορφα. Ευτυχώς βρέθηκα σε αυτόν τον σύλλογο και θέλω να συνεχίσω έτσι". Όσο για τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης, είχαν μόνο καλά σχόλια για τον Έλληνα άσο. Όπως, για παράδειγμα, το δίκτυο "Skysports", που αναφέρει πως "στο δεύτερό του γκολ ο Έλληνας επέδειξε παγκόσμιας κλάσης τεχνική, χρησιμοποιώντας το αριστερό πόδι για να καταφέρει ένα ασύλληπτο σουτ". Το "Soccernet", από την πλευρά του, αφιέρωσε τον πρόλογό του στα κατορθώματα του νεαρού φορ: "Ο Σαμαράς ολοκλήρωσε την καλύτερη εβδομάδα της ζωής του, στέλνοντας τη Σάντερλαντ ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. Ύστερα από τα δύο γκολ που σημείωσε σε ισάριθμες μέρες στις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας, ο Σαμαράς συνέχισε σκοράροντας στην Αγγλία".