Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηττα του αρη στο οακα απο τον παναθηναϊκο (80-78) :: 6/3/2006 18:30:16) 

Ο γυμναστής του Άρη, Γιώργος Ζωγράφος βρίσκεται ξαπλωμένος στο παρκέ μετά το αντικείμενο που δέχθηκε στο κεφάλι.

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (80-78)

Ο νόμος της ζούγκλας

22-25, 41-51 (ημίχρονο), 60-64, 80-78 (τελικό). Θεατές: 3.000

Ο νόμος της ζούγκλας και της τρομοκρατίας υπερίσχυσε στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο κλειστό στάδιο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Παίζοντας παλικαρίσια οι "κίτρινοι" έφτασαν πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη, αλλά για εξωαγωνιστικούς λόγους δεν τα κατάφεραν. Οι γηπεδούχοι χρησιμοποίησαν μεθόδους που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό για να νικήσουν τελικά με 80-78.

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ 1.47 πριν από τη λήξη. Αρκετοί οπαδοί των "πράσινων" συγκεντρώθηκαν πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων και άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τη διαιτησία, αλλά και για έναν πανηγυρισμό του Γιώργου Σιγάλα. Ένα απ' αυτά τραυμάτισε κάτω από το μάτι τον γυμναστή της ομάδας Γιώργο Ζωγράφο, ο οποίος έπεσε σφαδάζοντας στο παρκέ με τη ρίψη των αντικειμένων ωστόσο να συνεχίζεται και τους παίκτες του Άρη να φτάνουν στο κέντρο του γηπέδου για να προφυλαχθούν.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσει τα πνεύματα, κάτι που προσπάθησε να κάνει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί φραστικά στον Στέλιο Κουκουλεκίδη, που νωρίτερα είχε χρεώσει με αντιαθλητικό φάουλ τον Σκεπάνοβιτς πάνω στον Ασημακόπουλο. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν (οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα όλα όσα συνέβησαν) αλλά η διακοπή αυτή όπως αποδείχθηκε απέσπασε την συγκέντρωση των παικτών του Αντρέ Ματζόν που στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους είχαν προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 13 πόντων (41-54 στο 21΄).

ΜΕ ΗΡΩΑ τον Βλάντο Σκεπάνοβιτς που ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει 18 πόντους σε 29 λεπτά ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια μεγάλη ανατροπή. Ο Σέρβος ευστόχησε και σ' ένα καθοριστικό φάουλ 7΄΄ πριν από τη λήξη διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ο Τέρελ Κασλ επιχείρησε μ' ένα τρίποντο της απελπισίας να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά το σουτ ήταν απελπιστικά άστοχο.