Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αποκαρδιωτικος ο παοκ στο περιστερι :: 29/1/2006 22:18:22) 

ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΑΣΗ: Ο Μίετσελ ανατρέπεται από τον Ντάγκα. Ο Βασιλείου υπέδειξε το πέναλτι, αλλά δεν απέβαλε -όπως όφειλε βάσει κανονισμού- τον αμυντικό του Ατρόμητου.

ΚΟΝΤΡΑΣΤ: Δευτερόλεπτα πριν ο Κορακάκης έχει σκοράρει εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Φερνάντεζ βυθίζοντας τον Πορτογάλο τερματοφύλακα στην απογοήτευση.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ηττα πικρής αλήθειας

Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να ψάξει άλλοθι για τη χθεσινή ήττα με 2-1 από τον Ατρόμητο, τότε σίγουρα μπορεί να το βρει στο πρόσωπο του διαιτητή Βασιλείου. Αν όμως στον Δικέφαλο θέλουν να δουν την αλήθεια, τότε πέρα από το λάθος του Βασιλείου (δεν απέβαλε τον Ντάγκα) η αλήθεια είναι ότι η ομάδα τους πήρε αυτό που πραγματικά, βάσει εμφάνισης, της άξιζε!

ΑΘΗΝΑ, ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Απέναντι σε μια ομάδα, που δεν μπορεί να πει κανείς ότι έθελξε με την απόδοσή της, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τη γνωστή εικόνα των τελευταίων αγώνων. Χωρίς σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και παρά το ότι κατάφερε να προηγηθεί, δέχθηκε δύο αστεία γκολ που τον έριξαν στο καναβάτσο.

ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη για την εικόνα του ΠΑΟΚ έχει και ο Γιώργος Κωστίκος. Ναι μεν υπάρχουν τα ελαφρυντικά με τις απουσίες βασικών παικτών, αλλά άργησε να αντιδράσει κι όταν αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Βαγγελή, έβγαλε τον καλύτερο του παίκτη στη μεσαία γραμμή (Ηλιάδης). Αφήσαμε τελευταίο τον διαιτητή Βασιλείου, ο οποίος πέρα από τα (πολλά) λάθη που έκανε έχει ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα. Η φάση του 41' όπου ο Ντάγκας ανατρέπει τον Μίετσελ, πέρα από πέναλτι, είναι και ο ορισμός της αποβολής, αφού ο αμυντικός του Ατρόμητου ανέτρεψε τον αντίπαλό του από πίσω κι ενώ αυτός ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στα του αγώνα τώρα, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές και είχε να κάνει με την ανάπτυξη της ομάδας.

Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ κινητικότητα μέσων και επιθετικών και η απίστευτη ευκολία με την οποία χανόταν η μπάλα, έδωσε στον Ατρόμητο τη θέση του… οδηγού στο παιχνίδι χωρίς όμως και οι γηπεδούχοι να παρουσιάζουν κάτι το εξαιρετικό. Μόνο ο Γελαδάρης από τα αριστερά, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Ζαγοράκης δεν έδινε τις απαραίτητες βοήθειες στον Αραμπατζή δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Δικεφάλου. Φάσεις βέβαια δεν έγιναν μπροστά στις δύο εστίες και έτσι ο ΠΑΟΚ χτύπησε στο 41'. Ο Μίετσελ βρήκε το χώρο που ήθελε, σαν σκιέρ απέφυγε όλους τους αμυντικούς του Ατρόμητου και ο Ντάγκας τον ανέτρεψε από πίσω. Πέναλτι και κόκκινη κάρτα φώναξαν όλοι, πέναλτι και κίτρινη κάρτα έδειξε σκανδαλωδώς ο Βασιλείου με τον Σαλπιγγίδη να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με το καλημέρα πέταξε το προβάδισμά του, αφού από το κόρνερ που κέρδισε κατάφερε να δεχθεί γκολ στην κόντρα μόλις στο 48'. Ο Ατρόμητος πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα, αλλά παρ' όλο που είχε κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή φάσεις δεν έκανε. Μάλιστα στο 68' στη μοναδική συνδυασμένη προσπάθεια του ΠΑΟΚ ο Μιχαηλίδης απέκρουσε την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη διατηρώντας το 1-1.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, ήρθε το τραγικό λάθος του Φερνάντεζ στο 83' με τον Κορακάκη να εκτελεί τον ΠΑΟΚ.