Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πυγμαχια :: 29/1/2006 23:17:59) 

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο Αρναούτης διατήρησε τον τίτλο του

Με απόλυτη επιτυχία υπερασπίστηκε τον παγκόσμιο τίτλο του στην επαγγελματική πυγμαχία ο Μιχάλης Αρναούτης, που τσάκισε τον 28χρονο Αμερικανό Μαρκ Τόμπσον στο καζίνο "Τροπικάνα" του Ατλάντικ Σίτι και διατήρησε τη ζώνη της WBO-NABO στα 63,5 κιλά. Ο 26χρονος ομογενής, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής του, έβγαλε νοκ άουτ τον αντίπαλό του από τον πρώτο κιόλας γύρο, αφού ήταν ασυναγώνιστος. Ο "Mighty Mike" χρειάστηκε μόλις 2:41 για να αναδειχθεί νικητής, αφού σ' εκείνο το σημείο εξαπέλυσε ένα δεξί κροσέ και έριξε για τρίτη φορά κάτω τον Τόμπσον, με συνέπεια οι διαιτητές να διακόψουν τον αγώνα. Ο Αρναούτης, που κατέχει τον παγκόσμιο τίτλο από τον Οκτώβριο του 2004, παρέμεινε αήττητος σε 19 αγώνες επαγγελματικής καριέρας, έχοντας 17 νίκες (οι 8 με νοκ άουτ) και 2 ισοπαλίες.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Θετική παρουσία είχαν οι τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ξίφους μονομαχίας στο παγκόσμιο κύπελλο του αγωνίσματος, που διεξήχθη στην Πράγα, χωρίς πάντως να καταφέρουν να φτάσουν σε κάποια διάκριση. Ψηλότερα απ' όλες κατετάγη η Δήμητρα Μαγκανουδάκη, η οποία πήρε την 22η θέση, αφού είχε 5-1 νίκες στα προκριματικά και κέρδισε στο γύρο των "64" την Τσέουνγκ από το Χονγκ Κονγκ με 7-6, για να χάσει όμως στη συνέχεια από την Κινέζα Λούο με 12-7. Η Ιωάννα Χρήστου, που είχε τερματίσει 11η στο αντίστοιχο περσινό τουρνουά, ξεκίνησε απευθείας από τους "64", αλλά ηττήθηκε από την Τσέχα Ολέξοβα με 15-11 και πήρε την 33η θέση, ενώ η Δέσποινα Πασχαλίδου, η οποία είχε 3-3 νίκες στα προκριματικά, κατετάγη 59η αφού έχασε στους "64" από την Κινέζα Ταν Λι με 7-6.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Χωρίς μετάλλιο για τα ελληνικά πληρώματα ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αγώνες "Miami Rolex" στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντωνία Φράι, η οποία κατετάγη τέταρτη στην κατηγορία RS:X με 37 βαθμούς ποινής, ενώ ο Βύρων Κοκκαλάνης κατέλαβε την έβδομη θέση στους άνδρες με 60 βαθμούς ποινής.