Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εγκαινιαστηκε χθες επισημα το ανακαινισμενο παλε ντε σπορ :: 29/1/2006 23:08:11) 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΛΕ ΝΤΕ ΣΠΟΡ

Αλεξάνδρειο, ετών 40

Ένδοξες στιγμές του παρελθόντος αναβίωσαν χθες, κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του Αλεξανδρείου Μελάθρου, που φέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια λειτουργίας. Με νότες νοσταλγίας, αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον του γηπέδου - συμβόλου της Θεσσαλονίκης, ο αθλητισμός συνάντησε το φεστιβάλ τραγουδιού, μπροστά σε 4.500 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι το μήνυμα που έστειλαν περίπου 1.200 εθελοντές -κυρίως φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης- οι οποίοι δούλεψαν για την επιτυχία της βραδιάς.

Σαράντα χρόνια ιστορίας, δύσκολα μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια τρίωρη εκδήλωση, αλλά οι άνθρωποι του Αλεξανδρείου έβαλαν τα δυνατά τους, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους θεατές που κατέκλυσαν τις κερκίδες.

"ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, που ανακατασκευάστηκε με κόστος 15.000.000 ευρώ, πριν από σαράντα χρόνια έγινε ο πρώτος 'ναός' όλων των σπορ για τον ελληνικό αθλητισμό, ενώ παράλληλα φιλοξένησε και 26 φεστιβάλ τραγουδιού", υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ενώ ο πρόεδρος του Αλεξανδρείου, Άγις Κυνηγόπουλος επισήμανε πως "σήμερα το Αλεξάνδρειο παραδίδεται επίσημα σε όλους του Θεσσαλονικείς, σε όλους τους νέους της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ του σήμερα, μίλησε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Νίκος Τσιαρτσώνης: "Ο χώρος είναι εξοπλισμένος πλέον με τα πιο σύγχρονα συστήματα και όργανα άθλησης και θα συνεχίσει την ίδια πορεία της ιστορικής καταγραφής του ελληνικού αθλητισμού και για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι πλέον ένα υπερσύγχρονο κλειστό στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, θυμήθηκε τις εποχές που μεσουρανούσε στα σπριντ, λέγοντας στην ομιλία του πως "για τα δύο μετάλλια που κατέκτησα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου, μερίδιο ανήκει και στο Αλεξάνδρειο, που φιλοξενούσε τις προπονήσεις μου".

* Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους τέσσερις πρώην πρόεδροι του Αλεξανδρείου, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δεμίρης, Χαράλαμπος Μακρίδης, Θόδωρος Μπαχάρογλου, Κωνσταντίνος Ταρνατώρος, καθώς και ο επί σειρά ετών διευθυντής, Ναπολέων Ντέμος.

* Στο τελετουργικό συμμετείχαν σαράντα παιδιά Ολυμπιονικών, που μπήκαν στη σάλα κρατώντας ελληνικές σημαίες, η μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης, τα δημοφιλή μουσικά συγκροτήματα των δεκαετιών του '60 και του '70, Olympians και Charms, ενώ η εκδήλωση άνοιξε με δύο… ιπτάμενες χορεύτριες που κρέμονταν από την οροφή.

* ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ σειρές των 18 γραμματοσήμων κυκλοφορούν ήδη για τα σαράντα χρόνια του Αλεξανδρείου, μεταξύ των οποίων απεικονίζονται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Νίκος Γκάλης και η Νάντια Κομανέντσι.