Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πολυτιμη νικη του απολλωνα επι της ξανθης :: 5/2/2006 23:28:33) 

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δηλητήριο για 45 λεπτά

Όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα πολλοί "ειδικοί" έχριζαν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Οι "κοκκινόμαυροι" έχουν βαλθεί να διαψεύσουν τους πάντες και το απέδειξαν μετά τη χθεσινή τους νίκη επί της Ξάνθης (2-1) φτάνοντας στους 22 βαθμούς!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Στο "βούρκο" του γηπέδου, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη παρατάχθηκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς (3-4-3) και από τη αρχή κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο τέταρτο οπότε οι "κοκκινόμαυροι" εγκλιματίστηκαν και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφεραν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην περιοχή της Ξάνθης, η οποία δεν έβρισκε λύσεις και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου η επίτευξη του γκολ. Έτσι και έγινε οι "κοκκινόμαυροι" μετουσίωσαν αυτήν την υπεροχή τους στο 25', όταν ο Παπάς με μία περίτεχνη ενέργεια κατάφερε να αδειάσει τέσσερις αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κλέιτον, ο οποίος βρήκε χώρο και αφού πέρασε τον Πιζανόφσκι πλάσαρε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στον Απόλλωνα.

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ του άγχους από τους "κοκκινόμαυρους" μετά τη επίτευξη του γκολ τους έδωσε μεγαλύτερη ώθηση και η πίεση συνεχίστηκε προς την αντίπαλη άμυνα που κυριολεκτικά υπέφερε στις ορέξεις των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τους παίκτες του Μάκη Κασταβάκη, που προσπαθούσαν να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ και τα συνεχόμενα λάθη τους έδωσαν αυτή τη δυνατότητα στο 33' όταν ο Πετκάκης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Καραλιόπουλο μόνο του απέναντι από τον Πιζανόφσκι. Ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα ενήργησε γρήγορα και με προβολή έγραψε το 2-0 και ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και αυτό το σκορ διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ οι καιρικές συνθήκες χειροτέρεψαν, αφού έκανε την εμφάνισή του και το χιόνι. Την εμφάνισή της έκανε και η…Ξάνθη και σε αυτό συνετέλεσαν η οπισθοχώρηση των "κοκκινόμαυρων" και οι τρεις γρήγορες αλλαγές του Ματζουράκη. Πέρασε στο γήπεδο τους Καζάκη (46'), Μπάρκογλου (53') και Ντε Ματία (59') καταφέρνοντας να ισορροπήσει το παιχνίδι και προσπαθώντας να μειώσει το σκορ. Το άγγιξε στο 57', αλλά ο Μπάρκολγου νικήθηκε από τον Κόβατς, αλλά στο 65' ο ίδιος παίκτης έβαλε και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι. Ύστερα από τη σέντρα του Παβιό, ο μέσος της Ξάνθης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Καλαμαριάς και με σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κόβας μειώνοντας σε 2-1.

Η ΞΑΝΘΗ ενέτεινε τις προσπάθειές της για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 83' δικαιούται να διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Αμπονσά. Στην εξέλιξη ο Λαμπριάκος έδειξε ερασιτεχνική νοοτροπία, αφού η μπάλα του στρώθηκε "στο πιάτο" για να τελειώσει τη φάση, αλλά προτίμησε να διαμαρτυρηθεί στο διαιτητή για το πέναλτι. Ο επιθετικός της Ξάνθης δεν σταμάτησε εκεί όμως. Στις καθυστερήσεις ο Σκουφίτσας του χρέωσε πρόθεση σε χέρι, του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη και ο Λαμπριάκος εκτός εαυτού αποχώρησε, βρίζοντας "θεούς και δαίμονες" και πετώντας τα γάντια του! Μετά τις διαμαρτυρίες δεν έμεινε πολύ χρόνος και οι "κοκκινόμαυροι" στο σφύριγμα της λήξης έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν τη σημαντική νίκη που τους δίνει τη δυνατότητα να αποβάλουν το άγχος της παραμονής.