Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ: δυσκολη νικη του ηρακλη επι του πανελληνιου (3-1) :: 5/2/2006 21:27:08) 

Ο Ματέι Τσέρνιτς και οι συμπαίκτες του δεν είχαν εύκολο έργο στην Κυψέλη, όπου ο Ηρακλής γλίτωσε οριακά μια νέα απώλεια.

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗ

ΒΟΛΕΪ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ (3-1)

Το αποτέλεσμα μετράει

Μόλις και μετά βίας απέφυγε τη νέα βαθμολογική απώλεια ο Ηρακλής, που προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή του και πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να πάρει την εκτός έδρας νίκη επί του Πανελλήνιου με 3-1 σετ.

Οι "κυανόλευκοι", που αγωνίστηκαν για μια ακόμη φορά χωρίς τον τραυματία Κλέιτον Στάνλεϊ, επανέλαβαν εμφάνιση ανάλογη μ' εκείνη κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού μπήκαν πολύ νωθροί στο γήπεδο. Η συνέπεια ήταν να χάσουν εύκολα το πρώτο σετ (25-18) και να βρεθούν πίσω με 24-21 στο δεύτερο. Εκεί, όμως, ήρθε η αντίδραση και η ομάδα του Αλέκου Λεώνη ανέτρεψε τα δεδομένα, με πρωταγωνιστή το Μάριο Γκιούρδα. Στις λεπτομέρειες κρίθηκε και το τρίτο σετ, προς όφελος του Ηρακλή, που συνολικά δεν έπεισε για την ετοιμότητά του ενόψει των διαδοχικών εντός έδρας αναμετρήσεων με τη Χοτβόλεϊς Βιέννης και τον Παναθηναϊκό, ωστόσο επιβεβαίωσε το πνεύμα νικητή που τον διακρίνει.

"ΠΡΕΠΕΙ να παίζουμε καλά, με ή χωρίς τον Στάνλεϊ. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα μπορούμε να νικάμε. Ήταν δύσκολο ματς, αλλά ακολουθούν ακόμα δυσκολότερα", τόνισε ο προπονητής των περσινών νταμπλούχων, που είδε την ομάδα του να περνά προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή του σημερινού παιχνιδιού των "πράσινων" με την ΕΑ Πατρών. "Βρεθήκαμε σε πολύ δυσχερή θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πολλά πέρασαν από το μυαλό μας όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Ωστόσο, όταν πετυχαίνεις την ανατροπή, τότε έρχεται και η ψυχολογία με το μέρος σου", συμπλήρωσε ο Γκιούρδας, που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

ΤΟ "ΤΡΙΠΟΝΤΟ" πήρε και ο ΠΑΟΚ, που επέστρεψε στις νίκες και εδραιώθηκε στην τετράδα. Κόντρα στον Πανερυθραϊκό, ο Δικέφαλος συνάντησε εμπόδια μόνο στο δεύτερο σετ (33-31), αλλά τελικά έφτασε στην επικράτηση με 3-0 σετ. Ωστόσο, η πραγματική δοκιμασία για το αν η ομάδα του Βλάντιμιρ Μπογκοέφσκι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω θα έρθει την ερχόμενη αγωνιστική, στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ, ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Μακεδονικού. Η 13η αγωνιστική: Ρέθυμνο - ΣΠΑ Καρδίτσας 0-3, Μακεδονικός - Άρης 0-3, Φοίνικας Σύρου - Αριστοτέλης 3-1, Μίλων - Δεξαμενή 3-0, ΓΕ Μεσσηνίας - Επίκουρος 3-1, Νέα Μουδανιά - ΑΕΚ 1-3. Η βαθμολογία: Φοίνικας Σύρου 28, ΑΕΚ 27, Μίλων 26, Αριστοτέλης Σκύδρας 25, Ρέθυμνο 24, Άρης 24, Επίκουρος 20, Νέα Μουδανιά 19, ΣΠΑ Καρδίτσας 18, ΓΕ Μεσσηνίας 13, Μακεδονικός 6, Δεξαμενή 1.