Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( γκαγκατσης και γερμανακος στο σδπ θεσσαλονικης :: 16/1/2006 19:19:52) 

Από το βήμα του συνδέσμου Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Γκαγκάτσης μίλησε και για τα περίφημα DVD.

ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΔΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το δεύτερο DVD

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 16ης αγωνιστικής, η επίθεση του Βασίλη Γκαγκάτση προς τους διαιτητές και παρατηρητές, αλλά και οι έντονες παρατηρήσεις του προέδρου της ΚΕΔ Μάκη Γερμανάκου απετέλεσαν τα κυρίαρχα στοιχεία της χθεσινής συγκέντρωσης των διαιτητών-παρατηρητών, που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα ''Θανάσης Καλόπουλος'' του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος όλοι οι διαιτητές Α'-Β' εθνικής, οι βοηθοί Α' εθνικής και οι παρατηρητές των συνδέσμων Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, των μελών της ΚΕΔ, της ΟΔΠΕ και στελεχών του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης απονεμήθηκαν τα σήματα της ΦΙΦΑ στους διεθνείς διαιτητές Βασάρα, Μπριάκο και στους διεθνείς βοηθούς Μαυρόπουλο, Δάλλα, Μποζατζίδη, Παπαδόπουλο, Σαραϊδάρη και Γρυλάκη.

ΣΕ ΘΕΣΗ ''κατηγορουμένου'' βρέθηκαν ο Δημήτρης Καλόπουλος, διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ο Θανάσης Μπριάκος διαιτητής της αναμέτρησης Ηρακλή-Ακράτητου και ο βοηθός του Κώστας Δάλλας. Στον Θεσσαλονικιό αποδόθηκαν ευθύνες για τον καταλογισμό του πέναλτι στον Παναθηναϊκό και η πειθαρχική ευθύνη των Γκονζάλες, Οκκά που σύμφωνα με τον Γερμανάκο έπρεπε να αποβληθούν. Δίκιο στον Μπριάκο έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔ για την αποβολή του Διλμπέρη, όχι όμως και στον Δάλλα, που κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Ερέρα, όπως και εκείνο του Γεωργιάδη. Για τη φάση με τον Διλμπέρη υπήρξαν και διαφορετικές απόψεις όπως εκείνη του Αντώνη Βασάρα, που υποστήριξε πως έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα, ενώ οι παρατηρητές Θανάσης Ζαχαριάδης και Πλάτων Μποζατζίδης διαφώνησαν ως προς την αιτιολογία της αποβολής (σκληρό μαρκάρισμα αντί για προφανή θέση-γκολ).

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ο Γκαγκάτσης άσκησε εντονότατη κριτική προς όλους τους εμπλεκόμενους με τα διαιτητικά. Στους παρατηρητές απέδωσε ευθύνες για τις εξωφρενικά υψηλά βαθμολογίες, στους διαιτητές να κρίνουν με τα ίδια κριτήρια ''μικρούς'' και ''μεγάλους'', ενώ στους βοηθούς να μην χάνονται από την ευθεία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε και για τα περίφημα DVD: ''Αυτοί που βγάζουν DVD με τα σε βάρος τους λάθη, ας βγάλουν τώρα ένα δεύτερο DVD με τα υπέρ τους λάθη''.