Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( απολλων και παοκ μοιραστηκαν βαθμους και... παραπονα :: 9/1/2006 23:28:40) 

Ο Παπάς έχει αποφύγει τον Φερνάντεζ και με αριστερό πλασέ θα σημειώσει το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα.

Κωνσταντινίδης και Πετκάκης σε μία από τις πολλές τους μονομαχίες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ… ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Χαμένοι και οι δύο

Πριν από τον αγώνα το 2-2 με τον ΠΑΟΚ θα άφηνε ικανοποιημένο μόνο τον Απόλλωνα. Η εξέλιξη της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης, όμως, άφησε και τους δύο αντιπάλους παραπονούμενους…

ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Απόλλωνα. Ή εφιαλτικά για τον ΠΑΟΚ. Μόλις στο 5' το σλάλομ του Παπά απέναντι σε Χασιώτη και Χαραλάμπους έφερε το 1-0. Ο νεαρός, έκανε συρτή σέντρα και ο Ζαγοράκης που βρήκε τη μπάλα στο βηματισμό σκόραρε… αυτογκόλ.

Το σοκ ήταν φανερό στους παίκτες του Κωστίκου. Ο Παπάς έχασε τετ α τετ για το 2-0, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε κυρίως με τον Σαλπιγγίδη σε δυο φάσεις με νικητή τον Κόβατς από πλασέ εντός περιοχής. Ο Απόλλων είχε το 1-0 και επιζητούσε συνεχώς την κόντρα επίθεση. Με εκφραστή τον Παπά, πλησίασε άλλη μια φορά το 2-0 και το πέτυχε τελικά στο 40'. Στο σπριντ Ζαγοράκης και Χασιώτης δεν μπόρεσαν να ανακόψουν το Σερραίο που πέρασε και τον Φερνάντεζ και σκόραρε…

ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 45' ήταν εμφανές ότι ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη και κακές αντιδράσεις στην αμυντική αλληλοκάλυψη. Ο Απόλλων, με γεμάτη περιοχή και μαν του μαν στα ατού του Δικεφάλου εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά την ικανότητά του στην αντεπίθεση.

Στην επανάληψη το σκηνικό αντιστράφηκε πλήρως. Το σκορ δεν άφηνε άλλη επιλογή στον Κωστίκο από το να διαφοροποιήσει τα κακώς κείμενα με αλλαγές. Από την άλλη ο υπερσυντηρητισμός του Απόλλωνα αποδείχθηκε μπούμερανγκ. Στο 52' ο Κλέιτον έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς κάνοντας το 3-0, όταν πήρε το "δώρο" του Ουντέζε αλλά προ του εκτός θέσης Φερνάντεζ σημάδεψε το δοκάρι!

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ακριβώς άρχισε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, που προειδοποίησε με σουτ του Βαγκελή. Το τρίλεπτο 65' - 67', έκρινε τα πάντα. Ο Γιασεμάκης από σύγχυση στην άμυνα του Απόλλωνα έπειτα από κόρνερ βρέθηκε στη σωστή θέση και μείωσε σε 2-1 και αμέσως μετά, από τη σέντρα του Μίετσελ, ο Χαραλάμπους με ωραία κεφαλιά πρόλαβε την αντίδραση του Κόβατς και ισοφάρισε.

ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ στο ζενίθ, η πλήρης ανατροπή της κατάστασης φαινόταν θέμα χρόνου. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όμως, οι επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν αποτέλεσμα… πίεσης για το αποτέλεσμα και συνήθως κακές απέναντι σε μια άμυνα που είχε πια πολύ κοντά της και τη μεσαία γραμμή και ήταν δύσκολο να έχει κενό διάδρομο. Η οπισθοχώρηση στέρησε και την κόντρα επίθεση για τον Απόλλωνα και το τελικό 2-2 ήρθε ως φυσική συνέπεια ενός αγώνα με δύο όψεις. Ο Κάκος (απέβαλε στις καθυστερήσεις τον Ορφανό) ήταν υπερβολικός σε σφυρίγματα φάουλ.