Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η ιδεα :: 19/2/2006 18:40:22) 

Η ΙΔΕΑ

Μέσα στο αεροπλάνο, στην πτήση από Νέα Υόρκη για Ατλάντα γεννήθηκε η ιδέα του νικητήριου καρφώματος του Νέιτ Ρόμπινσον. Ο Τζαμάλ Κρόφορντ, συμπαίκτης του Ρόμπινσον στους Νικς του είπε: "Έχω την τέλεια ιδέα, να καρφώσεις πάνω από τον Σπαντ Γουέμπ". "Είναι μια πολύ καλή ιδέα", απάντησε ο Ρόμπινσον. Το έκανε πράξη και κέρδισε.

WHO is WHO

Με ύψος 1,75μ. είναι η "αλλαγή" του Στέφον Μάρμπουρι στους Νικς, στους οποίους πήγε από τους Σανς. Η ομάδα του Φίνιξ τον επέλεξε στο Νο21 του περσινού ντραφτ, αλλά τον έδωσε στους Νικς σε ανταλλαγή μαζί με τον Κουεντίν Ρίτσαρντσον για τον Κερτ Τόμας. Ο Ρόμπινσον κάνει πολύ καλή χρονιά έχοντας 8,3 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής.

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ

Ο κόσμος ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στον Νέιτ Ρόμπινσον. Ο κόσμος ήταν αυτός που ούτε καν είδε το κάρφωμα του Ιγκουοντάλα γιατί ακόμα ήταν στραμμένο το βλέμμα του στο μάτριξ του γηπέδου και χάζευε τον Ρόμπινσον και τον Γουέμπ. Το παρατεταμένο χειροκρότημα προς τους δύο τελευταίους "στοίχισε" τον τίτλο στον άσο των Σίξερς.

ΣΠΑΝΤ ΓΟΥΕΜΠ

Ο Σπαντ Γουέμπ εκπροσωπούσε το απίθανο στον διαγωνισμό καρφωμάτων του Ολ Σταρ το 1986. Μόλις 1,69μ. ο πλέι μέικερ των Χοκς πήρε μέρος στον διαγωνισμό και αρκετοί γελούσαν, ήταν έτοιμοι να κοροϊδέψουν, όμως ο Γουέμπ έκανε κάρφωμα με στροφή 180 μοιρών και πήρε τον τίτλο γνωρίζοντας την αποθέωση.

Η ΦΑΝΕΛΑ

Προχθές στο Χιούστον φόρεσε τη φανέλα των Χοκς με το Νο4 για να συμμετάσχει στην "παράσταση" του Ρόμπινσον. Ο κοντύτερος παίκτης που κέρδισε διαγωνισμό καρφωμάτων πάσαρε στον… δεύτερο κοντύτερο και τελικά απέδειξαν πως και οι κοντοί μπορούν να καρφώσουν.