Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το ραλι ντακαρ βαφτηκε και φετος με αιμα στη μαυριτανια :: 9/1/2006 19:34:39) 

Ο Αυστραλός Άντι Κάλντεκοτ έγινε χθες το 23ο θύμα του Ράλι Ντακάρ.

ΤΟ ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ

Φονικός αγώνας

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Η κατάρα στο Ράλι Ντακάρ ξαναχτύπησε, παρά τα μέτρα προστασίας που είχαν λάβει οι διοργανωτές για τους συμμετέχοντες. Ο Αυστραλός Άντι Κάλντεκοτ έγινε χθες το 23ο θύμα στην ιστορία του αγώνα, μετά από ανατροπή της μοτοσικλέτας του.

Ο 41χρονος Αυστραλός οριστικοποίησε τη συμμετοχή του μόλις πριν από ένα μήνα, όταν η ομάδα της Repsol τον προσκάλεσε στη θέση του Ισπανού Ζορντί Ντουράν. Ο Κάλντεκοτ, που οδηγούσε ΚΤΜ θεωρούταν από τους πλέον έμπειρους αναβάτες, καθώς είχε συμμετάσχει ακόμη δύο φορές σε Ράλι Ντακάρ, ενώ είχε αναδειχθεί αρκετές φορές νικητής στο Σαφάρι Αυστραλίας και το 2003 είχε τιμηθεί ως ο κορυφαίος αναβάτης του πλανήτη.

ΧΘΕΣ ξεκίνησε από την Νουασότ προς την Κίφα της Μαυριτανίας, στο πλαίσιο της 9ης ειδικής διαδρομής, μήκους 559 χιλιομέτρων. Στο 250ο χιλιόμετρο, στις 12.31 το μεσημέρι, η μοτοσικλέτα του ανατράπηκε. Το ελικόπτερο διάσωσης έφτασε στον τόπο του δυστυχήματος 24 λεπτά αργότερα και αμέσως οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του Αυστραλού. "Πέθανε αμέσως κατά την πτώση του", δήλωσε λακωνικά ο διευθυντής του αγώνα Ετιέν Λαβίν.

ΣΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ γεγονός προστέθηκαν και το χθεσινό τρακάρισμα του φορτηγού του Ρώσου Φριντάους Καμπίροφ, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, για τον Ισπανό μοτοσικλετιστή Ισίντρε Εστέβε Πουγιόλ, ο οποίος μετά από πτώση διακομίστηκε σε ιατρικό κέντρο της περιοχής. Κι όλα αυτά, παρά την μείωση του ορίου ταχύτητας στα 150 χλμ, που επέβαλαν οι διοργανωτές.

Η ΚΤΜ αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή της και πλέον κάθε αναβάτης της θα αποφασίσει μόνος του αν θα συνεχίσει τον αγώνα.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ σκέλος πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όπως ήταν φυσικό. Στην κατάταξη των μηχανών εξακολουθεί να προηγείται ο Ισπανός Κομά και στα αυτοκίνητα ο Γάλλος Πετερανσέλ.