Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( επεισοδιακο το παιχνιδι αναμεσα στον ηρακλη και τον μακεδονικο :: 4/1/2006 22:08:00) 

Μία από τις φάσεις του χθεσινού αγώνα, όπου η αναμέτρηση ήταν ακόμα σε… μπασκετικά πλαίσια.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Φιλικό με… ξύλο

Εχθρικό -παρά φιλικό- ήταν το χθεσινό παιχνίδι του Ηρακλή με τον Μακεδονικό, που έγινε χθες στο Ιβανώφειο. Ο Μπράιαν Μπρέισι έδωσε αγκωνιά στον Αλέξη Παναγιωτόπουλο εκτός φάσης τινάζοντας τον αγώνα στον αέρα, ενώ έστειλε τον παίκτη των "κυανόλευκων" στο νοσοκομείο με εγκεφαλική διάσειση και μερική απώλεια μνήμης

του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

Εντελώς αψυχολόγητα ο Μπράιαν Μπρέισι ύστερα από μια αποτυχημένη προσπάθειά του να καρφώσει τρεισήμισι λεπτά πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε αγκωνιά στον Αλέξη Παναγιωτόπουλο που επιχείρησε να τον κόψει. Ο γκαρντ της "κυανόλευκης" ομάδας σωριάστηκε στο έδαφος έχοντας υποστεί εγκεφαλική διάσειση με προσωρινή απώλεια μνήμης, αλλά και αιμάτωμα στο μέτωπο και στο αριστερό μάγουλο. Στο παρκέ έμεινε για περίπου πέντε λεπτά και το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά (συνεχίστηκε μετά το θλιβερό επεισόδιο). Ο Παναγιωτόπουλος που δεν γνώριζε που βρισκόταν μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος στο ιατρείο του γηπέδου, ενώ οι άνθρωποι του Ηρακλή αφού ενημέρωσαν τον γιατρό της ομάδας Πέτρο Γιαννακοβίτη, κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να διακομιστεί για περισσότερες εξετάσεις στην κλινική "Κυανός Σταυρός". Ο Χαλκιδικιώτης παίκτης ανέκτησε τις αισθήσεις του αλλά για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να παραμείνει στην κλινική χθες το βράδυ και σήμερα καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πάρει εξιτήριο.

ΣΤΟ ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ έσπευσαν άμεσα και αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να καταγράψουν τα γεγονότα, ενώ ο παθών έδειξε τη διάθεση να καταθέσει μήνυση εναντίον του παίκτη του Μακεδονικού. Μέχρι χθες το βράδυ πάντως δεν προχώρησε σε κάποια τέτοια κίνηση. Σήμερα θα αποφασίσει αν θα μηνύσει τον κοινοτικό φόργουορντ της ομάδας της Κοζάνης που παρότι ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του και τον Γιώργο Καλαφατάκη για την αδικαιολόγητη ενέργειά του δεν θα γλιτώσει το χρηματικό πρόστιμο από τη διοίκηση του Μακεδονικού. Για καθαρά τυπικούς λόγους πάντως οι "πράσινοι" περιμένουν την επιστροφή του Κώστα Μεσάικου από το εξωτερικό.

ΜΟΙΡΑΙΑ το αγωνιστικό και ανεπίσημο ντεμπούτο τού Γιούρι Ζντοβτς στον πάγκο του Ηρακλή πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Οι "κυανόλευκοι" που αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες γνώρισαν την ήττα με 71-68 από τον Μακεδονικό. Τους πόντους των δυο ομάδων πέτυχαν οι:

Δεκάλεπτα: 18-20, 35-46, 56-57, 68-71

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στεφάνοβιτς 9(1), Σφέϊκος 3(1), Χρήστου 14, Παναγιωτόπουλος 7(1), Κούβελας 15, Αθανασιάδης 3(1), Γιαννουζάκος 6, Δέδας 8(2), Μπέλλος 2, Ακσεχέρογλου, Ψαράκης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Συμεωνίδης 12, Φίλιπς 8(1), Μπρέισι 2, Καραποστόλου, Καράμπουλας 7, Τζακόπουλος, Τότσιος 2, Χαραλαμπίδης 15(1), Μπράουν 7, Γκιζογιάννης 15(3), Δαλιάρης 2, Πέτρουλας 1.