Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αγγλια: η γιουναϊτεντ εχασε απο την σιτι (3-1) στο ντερμπι :: 15/1/2006 22:16:12) 

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να ξεφύγει από την άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι.

ΑΓΓΛΙΑ: Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΤΙ (3-1) ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Οι τίτλοι του τέλους

Με τον πιο οδυνηρό τρόπο μπήκε η ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες εξακολουθούσε να τρέφει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την κατάκτηση του τίτλου… Η συμπολίτισσα Σίτι ταπείνωσε με 3-1 τους "μπέμπηδες", που μετρούσαν ένδεκα αγώνες χωρίς ήττα, αλλά πλέον δεν είναι "αφεντικά" ούτε στην πόλη τους.

Ντεμπούτο με τη Γιουνάιτεντ έκανε ο Πατρίς Εβρά (ήταν μέτριος και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο), ωστόσο ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ασχολήθηκε περισσότερο με τον διαιτητή Στιβ Μπένετ, με τον οποίο είχε φραστική διαμάχη στην ανάπαυλα. Τα παράπονα του Σκοτσέζου τεχνικού έγιναν εντονότερα μετά τη φάση του 66', όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Άντι Κόουλ, παρότι "δεν υπήρξε καν επαφή μεταξύ των δύο παικτών", όπως ισχυρίστηκε ο σερ Άλεξ…

Κερδισμένη από την επικράτηση της Σίτι βγήκε και η Τσέλσι, η οποία δυσκολεύτηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, στο γήπεδο της ουραγού Σάντερλαντ, αλλά τελικά πέτυχε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη της στην πρέμιερ λιγκ (2-1), με συνέπεια να αποσπαστεί στο "+16".

Σημαντική επικράτηση πανηγύρισε και η Λίβερπουλ, που πήρε το ντέρμπι με την Τότεναμ χάρη σε γκολ του Κιούελ, ενώ το σκορ της ημέρας ανήκε στην Άρσεναλ, η οποία διέλυσε με 7-0 τη Μίντλεσμπρο και πλησίασε στην τετράδα του Τσάμπιονς λιγκ. Χατ τρικ για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πέτυχε ο Τιερί Ανρί, ο οποίος έφτασε τα 150 γκολ με τους "κανονιέρηδες" στο αγγλικό πρωτάθλημα και ισοφάρισε το σχετικό ρεκόρ του Κλιφ Μπάστιν. Αντίθετα, νέο έδαφος στη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχασαν τόσο η Γουίγκαν, η οποία "αυτοκτόνησε" κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, όσο και η Μπόλτον, που αρκέστηκε στην ισοπαλία 0-0 στο Μπλάκμπερν.

Η 22η αγωνιστική: Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουν. 3-1 (32' Σινκλέρ, 39' Βασέλ, 92' Φάουλερ - 76' Φαν Νίστελροϊ), Άρσεναλ - Μίντλεσμπρο 7-0 (20', 30', 68' Ανρί, 22' Σεντερός, 45' Πιρές, 59' Ζιλμπέρτο Σίλβα, 84' Χλεμπ), Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ 1-2 (27' Χέντρι - 51' Ζαμόρα, 60' πέν. Χέργουντ), Τσάρλτον - Μπέρμιγχαμ 2-0 (29' Χιουζ, 90' Μπεντ), Φούλαμ - Νιουκάστλ 1-0 (75' Μαλμπράνκ), Λίβερπουλ - Τότεναμ 1-0 (59' Κιούελ), Πόρτσμουθ - Έβερτον 0-1 (31' Όσμαν), Μπλάκμπερν - Μπόλτον 0-0, Γουίγκαν - Γουέστ Μπρομ 0-1 (56' Άλμπρεχτσεν), Σάντερλαντ - Τσέλσι 1-2 (12' Λόρενς - 28' Κρέσπο, 69' Ρόμπεν).