Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το παρθενικο χατ τρικ του ζινταν εσωσε τη ρεαλ :: 16/1/2006 18:31:05) 

Ο Ζιντάν γλίτωσε τη Ρεάλ από νέο στραβοπάτημα.

Επιμέλεια ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΖΙΝΤΑΝ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΡΕΑΛ

"Ζιζού", ο εκτελεστής

Το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν άργησε, ωστόσο ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Παρότι δεν ήρθε σ' έναν αγώνα χωρίς αύριο, ούτε χάρισε κάποιον τίτλο στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν αρκετό για να επιστρέψει στη "βασίλισσα" τη χαμένη της αυτοεκτίμηση, έπειτα από τρεις αλλεπάλληλες αποτυχίες στην πριμέρα ντιβισιόν…

Η νίκη 4-2 επί της Σεβίλλης επέτρεψε στους Μαδριλένους να κερδίσουν ξανά μια θέση στην πρώτη τετράδα, καθώς και το χειροκρότημα των οπαδών τους, αφού ο "Ζιζού" έδωσε μία από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του στο "Μπερναμπέου". Ο 34χρονος Γάλλος σταρ είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ, τρεις φορές ως σκόρερ και άλλη μία δίνοντας ασίστ στον Γκούτι, αλλά επιπλέον ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε η Ρεάλ στο 1-1, παρότι είχε αστοχήσει δύο φορές φέτος από την άσπρη βούλα.

"ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζωή μου, ποτέ άλλοτε δεν είχα πετύχει τρία γκολ σ' ένα παιχνίδι, αφού άλλωστε ποτέ δεν το επιδίωξα. Περίμενα πάντως πολύ καιρό ώσπου να το ζήσω, αφού κοντεύω να κλείσω τα 34!", αστειεύτηκε ο "Ζιζού" μετά την επικράτηση, που όμως ήρθε με άγχος. "Κάθε παιχνίδι είναι ανοιχτό μέχρι το φινάλε, αλλά δείξαμε ότι είμαστε μαχητές. Αυτό που συνέβαινε ως τώρα και δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε, ήταν κάτι το αφύσικο", υποστήριξε, συμπληρώνοντας πως τα οκτώ γκολ που πέτυχε η "βασίλισσα" μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών (είχε προηγηθεί το 4-0 επί της Μπιλμπάο για το Κύπελλο Ισπανίας) τονώνουν την αυτοπεποίθηση των παικτών. "Η Ρεάλ θα ξαναγίνει αυτή που πρέπει να είναι. Εγώ νιώθω ικανός να παίζω κάθε φορά εξίσου καλά, αφού η φυσική μου κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ. Μην περιμένετε όμως χατ τρικ κάθε φορά…".