Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χαντμπολ: νικη με διαφορα θελει η εθνικη κοντρα στην ιταλια (19.30) :: 3/1/2006 18:33:16) 

Ο Αλέξης Αλβανός δηλώνει έτοιμος να "πυρπολήσει" απόψε την εστία των Ιταλών.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΝΙΚΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΛΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (19.30)

"Όπλα" η άμυνα και ο κόσμος

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Πανέτοιμη να ξεκινήσει με νίκη το νέο χρόνο είναι η Εθνική ομάδα, που υποδέχεται απόψε (19.30) στο δημοτικό γυμναστήριο της Κατερίνης την Ιταλία, στον πρώτο αγώνα για τον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2007.

Χθες, άλλαξαν αίφνης τα σχέδια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκόραν Πέρκοβατς, όταν είδε τον Σάσα Ζιβούλοβιτς να υποφέρει από πόνους στο γαστροκνήμιο, στην πρωινή προπόνηση. Έτσι, αμέσως αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τον ελληνοποιημένο Σέρβο και να καλέσει στη θέση του, έναν άλλον "νατουραλιζέ", τον Γκιόργκι Τούρκια, για να καλύψει τη θέση του πλέι μέικερ.

Η ΙΤΑΛΙΑ σε καμία περίπτωση δεν φοβίζει την Εθνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα δεν πρέπει να είναι προσεκτική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως τόνισε ο Πέρκοβατς στους διεθνείς. «Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να έχουμε υπομονή στην επίθεση. Δεν υπάρχει κάτι που να με φοβίζει στον αγώνα με την Ιταλία. Είμαστε καλύτεροι και πρέπει να κερδίσουμε. Όλοι οι παίκτες της Εθνικής, τόσο εκείνοι που αγωνίζονται στην Ελλάδα, όσο και εκείνοι που αγωνίζονται στο εξωτερικό, θέλουν να τα δώσουν όλα για τη διάκριση. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα δώσει τρανταχτό παρών στον αγώνα και θα βοηθήσει τους παίκτες να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομάδα», δήλωσε ο Κροάτης προπονητής.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο Αλέξης Αλβανός, που ενσωματώθηκε προχθές στην ομάδα. "Είναι σημαντικό, ότι ο πρώτος αγώνας για την προκριματική φάση του Μουντιάλ γίνεται στην έδρα μας και είμαι βέβαιος, ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της Κατερίνης και όχι μόνο. Είναι στο χέρι μας η πρόκριση. Ο όμιλος είναι βατός. Το τεχνικό τιμ της Εθνικής έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για τους αντιπάλους μας και εμείς θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας".

Η 14ΑΔΑ της Εθνικής θα επιλεγεί σήμερα από τον Πέρκοβατς. Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την " Μακεδονία TV " και διαιτητές θα είναι οι Σουηδοί Χάκασον και Νίλσον.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι όμιλοι είναι μόνο η αρχή

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γερμανίας το 2007 θα συμμετάσχουν 24 ομάδες εκ των οποίων η διοργανώτρια και η πρωταθλήτρια κόσμου, Ισπανία, πήραν απευθείας πρόκριση. Από την Ευρώπη θα πάρουν μέρος ακόμη ένδεκα ομάδες. Απευθείας θα προκριθούν οι τρεις πρώτες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει στην Ελβετία (συμμετέχουν οι Κροατία, Δανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ελβετία, Σλοβακία και Ουκρανία). Οι υπόλοιπες ένδεκα ομάδες του Εuro, θα σχηματίσουν οκτώ ζευγάρια με τις πέντε πρώτες από τους προκριματικούς ομίλους και θα δώσουν αγώνες μπαράζ.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ προκριματικοί όμιλοι έχουν ως εξής: Α' όμιλος: Ελλάς, Ιταλία, Ολλανδία, Βοσνία. Β' Όμιλος: Αυστρία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία. Γ' Όμιλος: Τσεχία, Σκόπια, Εσθονία, Κύπρος. Δ' Όμιλος: Λιθουανία, Ρουμανία, Λετονία, Λουξεμβούργο. Ε' Όμιλος: Σουηδία, Λευκορωσία, Τουρκία, Βέλγιο. Οι αγώνες των προκριματικών ομίλων θα ολοκληρωθούν έως τις 22 Ιανουαρίου. Η κλήρωση των μπαράζ θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου και οι αγώνες στις 11 και 18 Ιουνίου.