Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πρωτιές και ρεκόρ :: 3/1/2006 18:27:18) 

Πρωτιές και ρεκόρ

Στην Ελλάδα, ο τελικός του Ευρωμπάσκετ της Εθνικής με τους Γερμανούς ήταν το πρώτο αθλητικό γεγονός, από άποψη τηλεθέασης για το 2005, με 3,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Στην Αγγλία όμως τα δεδομένα αλλάζουν κατά πολύ. Στο… νησί η παρουσία και μόνο της Λίβερπουλ έφτανε για να αναδειχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς λιγκ πρώτο πρόγραμμα της χρονιάς που έφυγε.

ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ με τη Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη είδαν σχεδόν 14 εκατομμύρια τηλεθεατές, αριθμός που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν το παιχνίδι δεν μεταδιδόταν από το συνδρομητικό ITV. Την πεντάδα των κορυφαίων αθλητικών προγραμμάτων συμπλήρωσαν ο τελικός κυπέλλου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ-BBC1) με 12,8 εκατομμύρια άτομα, ο αγώνας της εθνικής Αγγλίας με την Πολωνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ (BBC1) με 11,3 εκατομμύρια, το φιλικό των "λιονταριών" με την Αργεντινή (BBC1) με 10,9 εκατομμύρια και το παιχνίδι με το… Αζερμπαϊτζάν επίσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ (BBC1) με 10,4 εκατομμύρια.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ της Εθνικής χάντμπολ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου σήμερα, πρεμιέρα και στις μεταδόσεις του Μακεδονία TV, που θα καλύψει απευθείας στις 7 το απόγευμα από την Κατερίνη τον αγώνα με την Ιταλία.

ΣΕ ΕΝΔΕΚΑ ημέρες θα γίνει στο Τόκιο ο καταρτισμός των ομίλων του Μουντομπάσκετ, παρουσία και της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ελλάδας, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα το παρακολουθήσουμε τηλεοπτικά. Η ΕΡΤ βέβαια, θα έχει αποστολή στην Ιαπωνία, όμως η διαφορά ώρας καθιστά προς το παρόν απαγορευτική κάθε σκέψη μετάδοσης.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ στους Έλληνες, που καταχωρήθηκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, θα είναι η κυριακάτικη εκπομπή "42 λεπτά". Μεταξύ αυτών ο Πύρρος Δήμας, για την απόκτηση τεσσάρων συνεχόμενων μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ο τελικός του κυπέλλου κυπελλούχων μπάσκετ του 1968 στο Καλλιμάρμαρο στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και της Σλάβια Πράγας και τον οποίο παρακολούθησαν οι περισσότεροι θεατές (80.000).