Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ηρακλησ: κουβελας και γιαννουζακος σκιαγραφουν τον προπονητη ζντοβτς :: 2/1/2006 21:49:11) 

Ο Γιούρι Ζντοβτς συνομιλεί με τους παίκτες του στην πρώτη του προπόνηση το 2006, χθες το απόγευμα, στο Ιβανώφειο.

F2-F3: Ο Νίκος Κούβελας και ο Γιώργος Γιαννουζάκος περιμένουν από τον πρώην συμπαίκτη και νυν προπονητή τους να επιδείξει και από αυτήν τη θέση, την ηγετική του φυσιογνωμία.

ΗΡΑΚΛΗΣ: ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΥΖΑΚΟΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΖΝΤΟΒΤΣ

«Αγωγοί» φιλοσοφίας

Ο Γιούρι Ζντοβτς επέστρεψε από τη Σλοβενία και χθες πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση μέσα στο 2006, ως προπονητής του Ηρακλή. Ο Νίκος Κούβελας και ο Γιώργος Γιαννουζάκος ευχήθηκαν -μέσω της "M Sports"- τι θα ήθελαν να δουν από τον πρώην συμπαίκτη και νυν προπονητή τους και αποτελούν τους «αγωγούς» της φιλοσοφίας του Σλοβένου.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Ο Ζντοβτς έχει δείξει από την αρχή τη θεμελιώδη αρχή που είχε και ως παίκτης. Τη σκληρή δουλειά. Έχει… ξεθεώσει τους παίκτες, αλλά αυτό είναι κάτι που τους αρέσει. «Ο Γιούρι ήταν πάντα ένας δεύτερος προπονητής μέσα στο γήπεδο, λειτουργούσε σαν βοηθός προπονητή. Σαφώς και θα ήθελα πολύ να βγάλει και σε αυτή του την ιδιότητα, την πολύ καλή οργάνωση που είχε σαν παίκτης και βοηθούσε την ομάδα, την προσωπικότητά του. Ήταν επίμονος, πεισματάρης και ηγέτης μέσα στο γήπεδο και μακάρι να δείξει και αυτά τα στοιχεία τώρα, ως προπονητής», τόνισε ο Νίκος Κούβελας και συνέχισε: «Έχει αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και μόνο με την παρουσία του. Είναι εντυπωσιακό αυτό που είπε στην παρουσίασή του, για την τιμή που ένιωθε φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή, γιατί αυτό προσπαθεί να περάσει τώρα και στους παίκτες». Ο αρχηγός του Ηρακλή είναι ο… αγωγός για να περάσει τη φιλοσοφία του ο Ζντοβτς. «Μιλήσαμε και θα μιλήσουμε για την ομάδα με τον Γιούρι. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι και οι ξένοι και οι Έλληνες, που δεν τον πρόλαβαν να παίζει, έχουν μάθει τι εστί Ζντοβτς και πόσο μεγάλη ιστορία είναι που είναι στον Ηρακλή. Τους είχα ενημερώσει για τον Ζντοβτς και κυρίως για το τι θα περιμέναμε από αυτόν…», επισήμανε ο Κούβελας.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΖΑΚΟΣ υποστήριξε πως «καταρχήν είναι τιμή για τον Ηρακλή που είχε τον Ζντοβτς παίκτη και φυσικά που τον έχει τώρα στην ομάδα. Το βασικό του προσόν ως παίκτης, αλλά και τώρα ως προπονητής είναι η όρεξη που έχει για δουλειά και η συγκέντρωση που έχει στην προπόνηση. Επειδή τον ξέρω καλά, έχει και τώρα όρεξη να δουλέψει και πιστεύω ότι αυτό χρειάζεται η ομάδα. Είμαι βέβαιος, πώς αν δεν έχουμε τραυματισμούς και δουλέψουμε όπως τώρα, μέσα σ' έναν μήνα θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Ο Ηρακλής δεν είναι ομάδα για να είναι σε αυτή τη θέση…».

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ επίπεδο ο Μίρσα Κούρτοβιτς έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Κώστας Μάγλος υπέστη διάστρεμμα στο τέλος της προπόνησης και τέθηκε νοκ άουτ για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Η ομάδα θα δώσει αύριο φιλικό με τον Μακεδονικό στο Ιβανώφειο, προκειμένου ο Ζντοβτς να αποκτήσει ιδίοις όμμασι εικόνα για την ομάδα του.