Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μεταλλίων συνέχεια για τον ταμουρίδη :: 22/1/2006 20:33:58) 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ταμουρίδης στον χθεσινό αγώνα στο Λος Άντζελες.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μεταλλίων συνέχεια για τον Ταμουρίδη

Με κεκτημένη ταχύτητα σαρώνει τα μετάλλια ο Γιάννης Ταμουρίδης. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Λος Άντζελες, ο Θεσσαλονικιός ποδηλάτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επίπονο αγώνισμα των πόντων, παρά το γεγονός ότι είχε πτώση στην 90η από τις 120 στροφές του αγώνα, με αποτέλεσμα να αλλάξει ποδήλατο. Ο Ταμουρίδης, ουσιαστικά έκανε επίδειξη του ταλέντου του ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος πίστας του Μπορντό και πλέον είναι εκ των φαβορί για μετάλλιο στα αγωνίσματα αντοχής (σκρατς ή πόντοι). Πρώτος, τερμάτισε με τέσσερις βαθμούς διαφορά ο Ρώσος χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ιγνατίεφ, ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Λανέρας. Την πρόκριση για το παγκόσμιο εξασφάλισε και ο Θανάσης Ματζουράνης, που πήρε την ένατη θέση στο χιλιόμετρο.

ΣΤΙΒΟΣ: Ο Μιχάλης Μερτζανίδης ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρώτη ημερίδα κλειστού στίβου της χρονιάς, που έγινε στο Καυταντζόγλειο. Ο αθλητής της Ολυμπιακής Δομής τερμάτισε στα 60μ. εμπόδια σε 7.94, που θεωρείται η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, καθώς άλλαξε το ύψος των εμποδίων. Πάντως, ο χρόνος του δεν αναγνωρίζεται ως νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού αυτό θα προκύψει στο τέλος της χρονιάς. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Μάχη Κοστογλίδου, πέτυχε με 8.86, την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την κατηγορία των κορασίδων.

ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΤΑΙ η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου. Η συνέχεια της εκδίκασης στο Διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης είναι προγραμματισμένη για τις 22 Φεβρουαρίου, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ο Καναδός πρόεδρος του δικαστηρίου Ιβ Φορτιέ, είναι μέτοχος σε νομική εταιρεία που εκπροσωπεί την WADA, οπότε υπάρχει ασυμβίβαστο. Για την υπόθεση του Φορτιέ θα αποφασίσει το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας.