Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( δευτερολογια :: 9/1/2006 18:39:55) 

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

Θα αναλάβουν δράση οι αρμόδιοι;

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΤΑΤΑΛΑΣ

Η διακομματική επιτροπή της Βουλής, για τη διαφθορά στο χώρο του αθλητισμού, ολοκληρώνει το έργο της με το τελικό πόρισμα της, για όσα κακώς κείμενα έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια. Πολλά ονόματα παραλείπονται, κάποιοι "φωτογραφίζονται", αλλά οι πράξεις που περιγράφονται, ιδίως για το ντόπινγκ είναι ενδεικτικές μιας σάπιας κατάστασης που διαδραματιζόταν, εν πολλοίς υπό την ανοχή της Πολιτείας, που ευαγγελιζόταν την άνοδο του αθλητισμού στη χώρα μας.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ επιτροπή έχει ρόλο συμβουλευτικό και από 'δω και πέρα είναι στο χέρι του εκάστοτε υφυπουργού Αθλητισμού να αναλάβει δράση. Οι ισορροπίες, όμως, είναι πολύ λεπτές και θα υπάρξει πολιτικό κόστος για όποιον αποφασίσει να κάνει πραγματικές τομές. Στο κάτω κάτω, βέβαια, αυτός δεν είναι ο θεσμικός ρόλος του πολιτικού;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ αναφέρουν ότι η επιτροπή θα ζητήσει να είναι διαρκής, προκειμένου να συνεχίσει τη διερεύνηση για τη διαφθορά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ είναι πολύ πιθανό να προτείνει τη δημιουργία ενός νέου και πιο πλήρους αθλητικού νόμου. Βέβαια και νέος νόμος να γίνει, αν δεν εφαρμόζεται τότε τζάμπα θόρυβος "γίνεται".

ΤΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ μεταξύ αθλητών δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, σχετικά με το ντόπινγκ. Το φαινόμενο, άλλωστε, δεν είναι καινούργιο να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει ότι είναι καθαρός στρέφοντας τις υποψίες στον ανταγωνιστή του.

ΕΤΣΙ, η επιτροπή φέρεται αποφασισμένη να προτείνει τη δραματική μείωση των προνομίων (μεγάλα πριμ, ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας, άδειες ΠΡΟΠΟ και ταξί, εισαγωγή σε ΑΕΙ) για τους αθλητές που φέρνουν επιτυχίες. Θεωρείται από τα μέλη της επιτροπής ότι η παροχή όλων αυτών των προνομίων από την Πολιτεία, αποτελεί ένα κίνητρο, προκειμένου να ντοπαριστεί κάποιος αθλητής. Αν κοπούν τα προνόμια τότε οι αθλητές θα αντιδράσουν. Θα το αντέξει ο υφυπουργός;