Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τενισ: ο παγδατης νικησε τον ροντικ στο αυστραλιανο οπεν :: 22/1/2006 21:17:06) 

Ο Μάρκος Παγδατής πανηγυρίζει τον θρίαμβο επί του Άντι Ρόντικ.

ΤΕΝΙΣ: Ο ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΡΟΝΤΙΚ ΣΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ

Υπερ-Κύπριος στην οκτάδα

Όσοι δεν γνώριζαν τον Μάρκο Παγδατή, είναι βέβαιο ότι τον έμαθαν για τα καλά μετά την εκπληκτική νίκη που σημείωσε απέναντι στον Αμερικανό σταρ Άντι Ρόντικ, η οποία τον έστειλε στα προημιτελικά του αυστραλιανού Όπεν. Ο 20χρονος Κύπριος, που βρίσκεται στο νούμερο 54 της παγκόσμιας κατάταξης έβγαλε νοκ άουτ τον δεύτερο καλύτερο τενίστα του κόσμου με 6-4, 1-6, 6-3, 6-4 και στην οκτάδα θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κροάτη Ίβαν Λιούμπιτσιτς.

"ΝΟΜΙΖΩ ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στη ζωή μου. Βρίσκομαι στον κόσμο μου, παίζω το καλύτερο τένις που μπορώ και έχω το κοινό να με υποστηρίζει. Είναι εκπληκτικό" δήλωσε ο Παγδατής και πρόσθεσε ότι για να γιορτάσει τη νίκη του θα κοιμόταν με την κοπέλα του!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, δεν έκρυψε τη χαρά του για την μεγάλη επιτυχία του Παγδατή και του έδωσε θερμά συγχαρητήρια, ενώ τόνισε ότι ο 20χρονος "είναι ένας από τους ελάχιστους αθλητές που δεν έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου, καθώς τιμά τα χρώματα τις πατρίδας μας με τις επιτυχίες του".

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Τιτανομαχίες στις γυναίκες

Στην τελική ευθεία μπαίνει το αυστραλιανό Όπεν και ήδη έχουν γίνει γνωστά τα ζευγάρια από τους δύο προημιτελικούς των ανδρών. Εκτός από την αναμέτρηση Παγδατή - Λιούμπιτσιτς, ο Αργεντινός Ναλμπαντιάν θα κοντραριστεί με τον Γάλλο Σαντόρο. Στην προημιτελική φάση των γυναικών έχουν ήδη προκύψει τα ζευγάρια Ντέιβενπορτ (ΗΠΑ) - Ενίν Αρντέν (Βέλγιο) και Σαραπόβα (Ρωσία) - Πέτροβα (Ρωσία).