Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( νικηφόρο ξεκίνημα για τη δανιηλίδου :: 8/1/2006 23:46:28) 

ΤΕΝΙΣ

Νικηφόρο ξεκίνημα για τη Δανιηλίδου

Την πρώτη της νίκη στο 2006, πανηγύρισε χθες στην Καμπέρα της Αυστραλίας η Λένα Δανιηλίδου. Στον πρώτο γύρο του διπλού, στο τοπικό διεθνές τουρνουά αξίας 145.000 δολαρίων το δίδυμο Δανιηλίδου / Μεντίνα Γκαρίγκες (Ισπανία) επικράτησε επί του ζευγαριού (Καστάνο (Κολομβία) / Ζινκ (Ουγγαρία) με 6-4, 6-4. Στον επόμενο γύρο δεν αποκλείεται "εμφύλιος", αφού η ελληνικής καταγωγής Χριστίνα Χωριατοπούλου με την Αυστραλή Άνταμτσακ θα διεκδικήσουν την πρόκριση από τις Ρατζάνο (Γαλλία)/Ζανέτι (Ιταλία). Στο απλό η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Μέγκαν Σόνεσι. Σε περίπτωση νίκης η Δανιηλίδου θα κοντραριστεί στον δεύτερο γύρο την Ισραηλινή Σαχάρ Πιρ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Τις πρώτες φετινές κούρσες του σε πενηντάρα πισίνα έκανε ο Άρης Γρηγοριάδης, στην ημερίδα ορίων που έγινε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 50 μέτρων ύπτιο νίκησε άνετα στον συγκεκριμένο αγώνα με χρόνο 25.80, ενώ χθες κολύμπησε και στα 100 μέτρα ύπτιο, όπου πήρε την πρώτη θέση με 56.65. Ο κολυμβητής του Άρη δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις, με δεδομένο ότι έχει πέντε μήνες να αγωνιστεί σε πισίνα 50 μέτρων.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά άνοιξε χθες τις πύλες του για τα μέλη των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. Με 28 κωπηλάτες και κωπηλάτριες ξεκίνησε το πρώτο προπονητικό κοινόβιο, υπό τις οδηγίες του τεχνικού συμβούλου της ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε, ο οποίος επέλεξε τους Χρήστου, Παγούνη, Γαβριηλίδη, Τζιομπανίδη, Τσίλη, Τσιάλα , Απ. Γκουντούλα, Ν. Γκουντούλα, Κουλουρίζο, Τσούση, Μοσχονά, Τσουκαλά, Τσάμη, Τιλέλη, Αλεξίδη, Τσουρτσούλα, Μούγιο, Παππά, Κουρκουρίκη, Βερτσώνη, καθώς και τις Μπουγλά, Νάτση, Σακελλαρίδου, Τσιάβου, Μπισκιτζή, Πετροπούλου. Σήμερα οι επιλεγμένοι αθλητές θα περάσουν από εργομετρικά τεστ, στα οποία θα συμμετάσχουν και οι Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος και Νίκος Σκιαθίτης, που δεν πήραν μέρος στις υπόλοιπες δοκιμασίες εξαιτίας ασθενείας.