Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι πρωταγωνιστες της εβδομαδας :: 5/2/2006 18:56:36) 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, ήταν το γεγονός που ξεχώρισε στην πόλη μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Οι πρωταγωνιστές του, όμως, δεν ήταν οι μοναδικοί κατά την εβδομάδα που πέρασε. Το μέντιουμ Αχιλλέας Μπέος, η "ιπτάμενη" Καΐσα Μπέργκβιστ, ο περιζήτητος Παναγιώτης Λαγός, ο παγκόσμιος Μάρκος Παγδατής και ο "Stelios" της Μπόλτον ήταν μερικά από τα αστέρια που ξεχώρισαν.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ

Πρώτος από όλους (και μάλιστα on air) προέβλεψε ότι η εκπομπή "Δίκη" του Κυριάκου Θωμαΐδη θα κοπεί από τον "Αντέννα" για λόγους τηλεθέασης. Προχθές ανακοίνωση του καναλιού επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του φίλαθλου του Πανιωνίου και έβαλε τέλος στην εκπομπή "Δίκη'. Ίδιος ο Πιτ Παπαδάκος (τουλάχιστον στα κιλά) ο Αχιλλέας.

ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε να σώσει την ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή, συνεχώς κρούει των κώδωνα του κινδύνου στους παράγοντες της ομάδας, που όμως έχουν το μυαλό τους μόνο στο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου. Ο Σλοβένος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον Ηρακλή, γιατί είναι πεισματάρης, όμως και οι υπεύθυνοι της ομάδας θα χάσουν τον ύπνο τους, γιατί ο Γιούρι στόμα έχει και μιλιά… έχει.

ΣΑΒΒΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Αδίκως αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του Ηρακλή, στον προχθεσινό αγώνα του Ιβανώφειου. Ο Ηλιάδης είναι επαγγελματίας αθλητής και ως τέτοιος αγωνίστηκε κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του. Αν είχε εκ… προ μελέτης μειωμένη απόδοση τότε θα έπρεπε να αποδοκιμαστεί, γιατί ως παίκτης που "σφυρηλατήθηκε" στον Ηρακλή τέτοιες… αρρώστιες δεν τον πιάνουν.

ΚΑΪΣΑ ΜΠΕΡΓΚΒΙΣΤ

Η Σουηδέζα άλτρια του ύψους, σημείωσε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της χρονιάς στο στίβο. Μόνο η Γέλενα Ισινμπάγιεβα ξεκινούσε από τόσο νωρίς τα ρεκόρ, σε ένα άθλημα όμως… παρθένο. Στο ύψος γυναικών, το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στίβου, άντεχε από το 1992. Η ξανθομαλλούσα Σουηδέζα είναι έτοιμη και για το φράγμα των 2,10 μέτρων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Έχει καταφέρει να κλέψει την καρδιά των οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι με το "καλημέρα". Ο Στιούαρτ Πιρς τον εμπιστεύεται και ο νεαρός Κρητικός δεν τον εκθέτει. Είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και το γκολ είναι θέμα χρόνου.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τόσο σίγουρος είναι ο "αλενατόρε" για την άνοδο του Άρη στην Α' εθνική, που άρχισε από τώρα να φτιάχνει ομάδα για τη μεγάλη κατηγορία. Η άψογη συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΕ (για την οποία ουκ ολίγες φορές έχουν γραφτεί αρνητικά σχόλια από αυτή τη στήλη αλλά το σωστό να λέγεται) δείχνει πως κάτι καλό πάει να γίνει στους "κίτρινους".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΓΟΣ

Κάθε εβδομάδα που περνάει, ο νεαρός μέσος του Ηρακλή, προσθέτει ευρώ στην τιμή πώλησης του. Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί και με την εμπλοκή των δύο "αιωνίων", η τιμή που θα παραχωρηθεί δεν πρόκειται να είναι μικρότερη του 1.000.000 ευρώ. Συμπεριλαμβανόμενων και των έμψυχων ανταλλαγμάτων τότε σίγουρα θα ξεπεράσει το 1.500.000. Άντε σε καλή μεριά.

ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ

Ο ήρωας της Κύπρου επέστρεψε στη μεγαλόνησο και αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του. Το παιδικό όνειρο του Μάρκου έγινε… σχεδόν πραγματικότητα. Θα ολοκληρωθεί με την κατάκτηση ενός γκραν σλαμ. Υπομονή μέχρι το Σεπτέμβριο που διεξάγεται το Αμερικάνικο όπεν.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι στιγμής έχει σημειώσει έξι τέρματα στο πρωτάθλημα Αγγλίας. Είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της Μπόλτον και η δημοτικότητά του έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Ο "Stelios" δεν χωράει πια στη μικρή Μπόλτον. Το καλοκαίρι θα αποτελέσει ένα από τα "καυτά" ονόματα του μεταγραφικού παζαριού της Αγγλίας.