Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πελε αρνείται το όνομά του! :: 1/1/2006 20:01:18) 

ΠΕΛΕ Αρνείται το όνομά του!

Ο Πελέ αποκηρύσσει το… Πελέ! Ο κορυφαίος, ίσως, ποδοσφαιριστής στα χρονικά αποκάλυψε, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα "Bild", ότι όχι μόνο ποτέ του δεν επιδίωξε να καθιερωθεί με το συγκεκριμένο παρατσούκλι (το πραγματικό όνομά του, ως γνωστό, είναι Έντσον Αράντες Ντο Νασιμένο), αλλά και ότι το απεχθάνεται!

"Το όνομα Πελέ ακούγεται σα λέξη… μωρού στα πορτογαλικά. Ήταν το όνομα που μου έδωσε ένας συμμαθητής μου στο σχολείο όταν ήθελε να με εκνευρίσει κι εγώ μάλιστα τον χτύπησα", αποκάλυψε ο 65χρονος Βραζιλιάνος.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ μεταγραφή, για την ενίσχυσή της στα μετόπισθεν ετοιμάζει η Λίβερπουλ. Μετά τον Ολλανδό διεθνή Γιαν Κρόμκαμπ, που αποκτήθηκε από τη Βιγιαρεάλ, και ο Δανός Ντάνιελ Άγκερ της Μπρόντμπι ετοιμάζεται για το "Άνφιλντ"… Ο Άγκερ είναι 21 ετών, διεθνής από πέρσι και θα στοιχίσει περί τα 6 εκατ. ευρώ.

ΑΛΛΟ ΜΠΑΛΑ, άλλο πολιτική… Με αυτό το σκεπτικό, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, τάχθηκε εναντίον ενδεχόμενου αποκλεισμού της εθνικής του Ιράν από το Μουντιάλ 2006, που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στα γερμανικά γήπεδα, παρά τις ακραίες πολιτικές θέσεις του προέδρου της χώρας. Η Μέρκελ διευκρίνισε ότι παρότι ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, προκάλεσε με τη δημόσια τοποθέτησή του πως "τα περί Ολοκαυτώματος εις βάρος των Εβραίων είναι μύθος και το Ισραήλ θα πρέπει να μεταφερθεί στις ΗΠΑ ή σε ευρωπαϊκό έδαφος", η εθνική του Ιράν δεν πρέπει να έχει συνέπειες, θέση την οποία έχει άλλωστε και η ΦΙΦΑ.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ "ΑΝΤΙΟ"! Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση -κι όχι μόνο από την εθνική Γαλλίας, όπως είχε σκοπό- μετά το Μουντιάλ 2006 άφησε ανοικτό ο Ζινεντίν Ζιντάν! Ο Γάλλος αστέρας "πάτησε" τα 34 του χρόνια και αν και το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει ισχύ ως το 2007, ίσως εγκαταλείψει νωρίτερα τα γήπεδα…