Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι πρωταγωνιστες της εβδομαδας :: 22/1/2006 19:38:31) 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

γράφουν οι συντάκτες της "Θ Sports"

Εβδομάδα "νεκρή" από ποδόσφαιρο ήταν αυτή που πέρασε, αλλά οι πρωταγωνιστές δεν έλλειπαν. Φρόντισαν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων αθλημάτων γι' αυτό, με πρώτο και καλύτερο τον Μάρκο Παγδατή. Ο Κύπριος τενίστας έχει αναγκάσει τους Έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας να γεμίζουν το γήπεδο σε κάθε του αγώνα και να φωνάζουν το γνωστό σύνθημα "… δεν μπορώ να περιμένω".

10 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Μία αναδρομή στις δηλώσεις που έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, αρκεί για να καταλάβει ο καθένας ποιος είναι ο ρόλος του, όσον αφορά τον Ηρακλή. Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω…

09 ΦΛΑΒΙΟ ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ

Παράδοση έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός με τους περιπατητές που χρυσοπληρώνει. Και οι Ασάνοβιτς, Σόουζα δεν ίδρωναν τη φανέλα, αλλά πού και πού έκαναν κανένα μαγικό και έπαιρναν άφεση αμαρτιών. Το μόνο μαγικό που κάνει ο Κονσεϊσάο, είναι να παίζει 90 λεπτά, η φανέλα του να μένει ατσαλάκωτη και μετά να εξαφανίζεται σε κάποιο μαγαζί της παραλιακής στην Αθήνα.

08 ΛΕΝΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

Ο κατήφορος στην παγκόσμια κατάταξη του τένις συνεχίζεται. Δυστυχώς, η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια αναγκάστηκε να κάνει τουρισμό στη Μελβούρνη, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του αυστραλιανού Όπεν, τόσο στο απλό, όσο και στο διπλό. Τι φταίει;

07 ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα -και πριν από το Ροναλντίνιο- επισημοποίησε την αποχώρησή του έπειτα από το Μουντιάλ της Γερμανίας. Ο "Ζιζού" ήξερε πάνω απ' όλα να διατηρήσει την εικόνα του άφθαρτη, αφού έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά προτίμησε να πει το "αντίο" προτού χάσει τη μαγεία του.

06 ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ

Το καλό το παλικάρι από το Πανόραμα, απέδειξε ότι ξέρει και άλλο μονοπάτι. Στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας του Λος Άντζελες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα πόντων, μετά το χάλκινο στην αντίστοιχη διοργάνωση της Μόσχας, στο αγώνισμα του σκρατς. Μακράν ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης.

05 ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΤΖΟΝ

Πρώτος μάγκας ο Ιταλός. Η στήλη θα συνεχίζει να τον αποθεώνει κάθε εβδομάδα γιατί έχει καταφέρει να ξαναβάλει τον Άρη σε τροχιά Ευρωλίγκα και διατηρεί το Αλεξάνδρειο γεμάτο σε κάθε αγώνα. Αν οι "κίτρινοι" δεν καταφέρουν και φέτος να κάνουν την υπέρβαση, μάλλον θα αργήσουν πολύ να το πετύχουν.

04 ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ

Εκ του αποτελέσματος, αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο "Άρτζι" πήρε τον Πανελλήνιο από το χέρι και τον οδηγεί στην κορυφή. Χωρίς να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα. Μόνο τα συστήματα.

03 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΝΙΚΗΣ

Ο Βεροιώτης με το παρατσούκλι "Τζο" έκανε τα παιχνίδια της ζωής του με την Εθνική ομάδα χάντμπολ κόντρα στους Βόσνιους και την έστειλε στα πλέι οφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2007. Σε δύο αγώνες πέτυχε 16 γκολ, έφαγε και έδωσε πολύ ξύλο και απέδειξε ότι είναι παίκτης μεγάλης κλάσης.

02 ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΓΚΛΗ

Το πρωί έτρεξε 4.000 μέτρα στο περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και το απόγευμα συμμετείχε στις κούρσες των 400, 800 και 1.500 μέτρων στην ημερίδα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο ΣΕΦ, κάνοντας ακόμα και ατομικό ρεκόρ. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι κέρδισε και τις τέσσερις κούρσες!

01 ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΓΔΑΤΗΣ

Ο Κύπριος τενίστας τρελαίνει κόσμο στο αυστραλιανό Όπεν και κάνει τους Έλληνες να φωνάζουν "δεν μπορώ να περιμένω". Το τελευταίο του κατόρθωμα ήταν η νίκη του επί του Αμερικανού Άντι Ρόντικ και η πρόκριση στα προημιτελικά. Ποιος αμφιβάλλει ότι ο εικοσάχρονος θα αφήσει εποχή;