Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ο… γνωστός Κόμματος

Ο Νέστορας Κόμματος (φωτογραφία) παρουσιάστηκε από την Κάχα Σαν Φερνάντο χθες το μεσημέρι και δήλωσε αυτό που πάντα δηλώνει: Θα μιλήσει μέσα στο γήπεδο. Ο διεθνής φόργουορντ δεν είπε πολλά, όμως όσα είπε ήταν ουσιώδη χθες στην Σεβίλλη στη διάρκεια της παρουσίασής του. "Η ACB είναι από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να αγωνίζομαι σε αυτό. Θα βάλω και την καρδιά μου και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχει η Κάχα τους στόχους της. Το γεγονός ότι περιμένουν από μένα πολλά δεν με φοβίζει, δεν με πιέζει. Θα μιλήσω μέσα στο γήπεδο", ήταν τα πρώτα λόγια του Κόμματου που φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην εμπειρία του στην Μπολόνια με τη Φορτιτούντο: "Δεν είναι πισωγύρισμα η μεταγραφή μου στην Κάχα, διότι απλά δεν μπορούσα να παίξω στη Μπολόνια. Είναι καλύτερα για μένα που ήρθα εδώ παρά να καθόμουν στην Κλιμάμιο. Από τη στιγμή που η Κάχα μου έδειξε εμπιστοσύνη, εγώ θέλω να δικαιώσω τον καθένα μέσα στο σύλλογο. Απαιτείται ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ξαναβρώ τη φόρμα μου".

Εθνικά απαράδεκτη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επέστρεψε ως απαράδεκτη την ευχετήρια κάρτα της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης των Σκοπίων, αφενός διότι στην κάρτα αναγραφόταν ως "Basketball Federation of Macedonia", έχοντας αφαιρεθεί η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ονομασία FYROM, αφετέρου διότι και στον φάκελο οι σφραγίδες αναγράφουν μόνο το όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Παράλληλα η ΕΟΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τα ΕΛΤΑ, καθώς και στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών όπου αυτά υπάγονται, διότι στον φάκελο υπάρχει σφραγίδα των ΕΛΤΑ στην οποία αναγράφεται ότι "Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ", χωρίς να αναφέρει ότι η ονομασία ΠΓΔΜ είναι επίσημη θέση τόσο του ΟΗΕ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΟΚ χαρακτηρίζει της συγκεκριμένη ενέργεια των ΕΛΤΑ ως "εθνικά απαράδεκτη".

Στα Σκόπια ο Κούρτοβιτς

Ο Μίρσα Κούρτοβιτς θα μεταβεί σήμερα στα Σκόπια και θα πάρει μια ακόμη γνώμη από δικούς του γιατρούς για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη γάμπα του δεξιού του ποδιού. Την επόμενη βδομάδα θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη και θα εξεταστεί από τον γιατρό του Ηρακλή Πέτρο Γιαννακοβίτη, που θα αποφασίσει αν ο παίκτης θα πρέπει να εγχειριστεί ή όχι.

Ξεκίνησε με "όχι"

Από Δευτέρα τα σπουδαία στο θέμα του διακανονισμού των οφειλών προς τον Λάζαρο Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη (φωτογραφία). Η πρόταση που έκανε ο Ερασιτέχνης Ηρακλής απορρίφθηκε χθες από τους εκπροσώπους των παικτών, καθώς δεν τους ικανοποίησε ο χρόνος της αποπληρωμής των οφειλομένων. Τη Δευτέρα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών. Ή θα βρεθεί η χρυσή τομή ή θα υπάρξει πρόβλημα.

Δεν αντέχεται τόσο κρύο

Ανυπόφορο είναι το κρύο στη Ρωσία καθώς ο υδράργυρος έχει πέσει μέχρι τους 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Γι' αυτό το λόγο μάλιστα η διοίκηση της Διναμό Μόσχας έχει ναυλώσει λεωφορείο για τις μετακινήσεις των παικτών της ομάδας προς το γήπεδο. Φώτσης (φωτογραφία) και Παπαδόπουλος πάντως αναπολούν ήδη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος έκανε πάλι απρέπεια. Δεν πρόκειται να μάθει ποτέ τρόπους συμπεριφοράς. Παραμένει χωρίς σοβαρότητα και σεβασμό προς τους έμμεσους συνεργάτες του. Γιατί εκεί στο Παλέ δεν φωνάζουν κάποιον υδραυλικό να φράξει τους σωλήνες; Από εκεί πρέπει να προέρχονται τόσες διαρροές… Αληθεύει ότι μια συμφωνία μεταξύ μιας ευρωπαϊκής και μιας ελληνικής ομάδας του περασμένου καλοκαιριού κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα;