Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Διαλογική συνέντευξη-πορτρέτο

( μουσικό τρίο για δύο ημέρες :: 18/1/2006 20:35:32) 

Για το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο "Μύλο" μιλά ο Ζακ Στεφάνου.

Μουσικό τρίο για δύο ημέρες

Συνέντευξη με τον Ζακ Στεφάνου που εμφανίζεται μαζί με τον Γιώργη Χριστοδούλου και την Ανδριάνα Μπάμπαλη

Μια φρέσκια παρέα νέων παιδιών, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο μουσικό και δισκογραφικό χώρο, θα μας κρατήσει συντροφιά στις 20 και 21 Ιανουαρίου στο Μύλο.

Γιώργης Χριστοδούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη και Ζακ Στεφάνου παίζουν με τα μουσικά είδη, τις εποχές και τις προελεύσεις και ταυτόχρονα παρουσιάζουν καθένας ξεχωριστά τη δουλειά του. Ο τρίτος της ομάδας μας μιλά για το πρόγραμμα.

- Γιατί αποφασίσατε να κινηθείτε σε ένα τόσο ετερόκλητο ρεπερτόριο;

Δεν είναι πολύ ετερόκλητο, υπό την έννοια ότι περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ομάδες. Μέσα σε όλα έχουμε και ένα αφιέρωμα στη δεκαετία του '80 και γι' αυτό επιλέξαμε δημιουργούς εκείνης της περιόδου. Τα υπόλοιπα είναι δικά μας κομμάτια και κάποια άλλα που επέλεξε καθένας να ερμηνεύσει.

- Συγκρίνοντας το τελευταίο σας άλμπουμ "Ένας όμορφος κόσμος" με το πρώτο σε τι επίπεδο θα το τοποθετούσατε;

Σε πιο ώριμο και μουσικά και φωνητικά. Ελπίζω και στιχουργικά.

- Ήταν καταλυτική ως προς αυτό η συνεργασία με τη Δήμητρα Γαλάνη;

Ασφαλώς. Τα τελευταία δύο χρόνια επιλέγαμε μαζί τα τραγούδια, καθώς τα έγραφα. Με βοήθησε πολύ στο ποια θα είναι και πώς θα ενταχθούν στο δίσκο. Μεγάλη ήταν επίσης η συμβολή του Μάκη Μουράτογλου, που είναι συμπαραγωγός στο δεύτερο cd και έκανε την ενορχήστρωση.

- Στο πρόγραμμα είστε τρεις νέοι καλλιτέχνες. Πόσο μπορεί να στηριχθεί μια μουσική σκηνή από νέους ανθρώπους;

Είμαι ο πιο νέος της παρέας. Απ' ό,τι φαίνεται στηρίζεται αρκετά καλά. Στην αρχή είχαμε την αγωνία αν όλο αυτό θα έχει και εμπορική ανταπόκριση. Τελικά, είχε και εμπορική και καλλιτεχνική. Το καταλαβαίνουμε από τα χαμόγελα του κόσμου.

- Σε τι κοινό απευθύνεται το πρόγραμμα;

Στην Αθήνα παρουσιαζόμασταν Δευτέρα - Τρίτη κι έτσι δεν μπορώ να κρίνω, γιατί δεν είχε όλος ο κόσμος τη δυνατότητα να έρθει. Πάντως, δεν έρχονταν μικρά παιδιά. Γενικότερα είχαμε προσέλευση νεαρού κόσμου. Αυτό είναι και κάτι που επιθυμούμε.

- Τελευταία φαίνεται πως οι νέοι καλλιτέχνες ανέρχονται. Πού νομίζετε ότι οφείλεται αυτό; Είναι θέμα συγκυριών;

Στο εξωτερικό ποντάρουν πολύ στους νέους, γιατί καταλαβαίνουν με ποιον τρόπο πρέπει να χειριστούν το μάρκετιγκ. Στην Ελλάδα μπορεί να είναι και θέμα συγκυριών. Εύχομαι να σημαίνει μια αλλαγή πλεύσης. Νομίζω θα το καταλάβουμε μέσα στα επόμενα πέντε με έξι χρόνια.

- Τις δισκογραφικές πώς τις βλέπετε στα επόμενα πέντε χρόνια;

Νομίζω ότι οδεύουν σε συγχωνεύσεις και λουκέτα, αν κρίνουμε από την πορεία του εξωτερικού. Αυτό συμβαίνει, γιατί επί αρκετά χρόνια γίνονταν λάθη. Θυμίζει μια κυβέρνηση που είκοσι χρόνια κάνει λάθη. Ακόμη και τέλεια να είναι για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δεν πρόκειται να καταφέρει να τα διορθώσει.

- Σας απασχολούν αρκετά τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα…

Όπως κάθε άνθρωπο που ζει σε μια πόλη. Όταν ζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον, έχεις τα ερεθίσματα με όλο τον υπόλοιπο κόσμο που μένει εκεί.

[ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ] ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΟΛΑΚΗ