Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Διαλογική συνέντευξη-πορτρέτο

( τάδε έφη κωστης ζαφειρακης :: 3/1/2006 21:56:54) 

Τάδε έφη ΚΩΣΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ

«Ξεκίνησα τυχαία, έπεσα όμως σε καλά ραδιόφωνα. Ήμουν, για παράδειγμα, στην ειδησεογραφική ομάδα των ανατρεπτικών ειδήσεων στο θρυλικό κάποτε 88,5 και γλυκάθηκα. Μετά το φανταρικό, μπλέχτηκα πολύ με την τηλεόραση και απέρριψα, είναι η αλήθεια, πολύ καλές ραδιοφωνικές προτάσεις. Ώσπου έσκασε μύτη ο Παλμός και ξαναβρήκα τη ραδιοφωνική μου φόρμα».

«Για να σου πετύχει η ραδιοφωνική εκπομπή, θέλει, εκτός από επαγγελματισμό, μπόλικη δόση προσωπικού στιλ, ισχυρή άποψη δηλαδή στις μουσικές αλλά και στα λόγια. Κι είναι πολύ λίγα τα ραδιόφωνα με στιλ στη Θεσσαλονίκη».

«Από μωρό αναρωτιέμαι γιατί όσοι ανεβαίνουν από Αθήνα μάς χαρακτηρίζουν δύσκολο κοινό. Πιθανότατα γιατί δεν επιβραβεύουμε το μέτριο. Είμαστε ή του ύψους ή του βάθους».

«Εάν προχωρούσα στη δημιουργία ενός δικού μου ραδιοφωνικού σταθμού, θα φρόντιζα να μεταδίδονται ελληνικά τραγούδια, γιατί τα διαχειρίζομαι καλύτερα από τα ξένα. Από Κωνσταντίνο Βήτα και Γιώργο Ζαμπέτα μέχρι Χάρη Αλεξίου και Θεοδοσία Τσάτσου. Αυτά που παίζουμε και στον Παλμό δηλαδή. Μου αρέσουν τα ραδιόφωνα με κοφτερό λόγο, έξυπνες ατάκες-σχόλια, φιλοσοφίες αν το απαιτεί η ώρα, ζουμερές μουσικές και το στιλ του Κωνσταντίνου Τζούμα».

«Τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι τρία που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό. Το 'Παπάκι' του Άσιμου, η 'Φωτιά στο λιμάνι' με τα 'Σπαθιά', το 'Μωρό' (Αντύπας - Νικολακοπούλου) με την Πρωτοψάλτη».