Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο κωφιδης μιλησε με καθαρη φωνη για τουσ… εκσυγχρονιστες :: 23/2/2006 18:35:27) 

Έκανε άισθηση με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Σάββας Κωφίδης.

Ο ΚΩΦΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ… ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ

Ακούει κανείς;

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε συνηθίσει αυτούς που λένε ό,τι οι άλλοι θέλουν να ακούσουν, απλά και μόνο για να γίνονται αρεστοί στην εκάστοτε εξουσία και να βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Από την εποχή που φορούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ο Σάββας Κωφίδης αποτελούσε τη φωτεινή εξαίρεση. Έμοιαζε και συνεχίζει να μοιάζει ξένος σε αυτό το χώρο.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε, αν και δεν είναι αρμόδιος να απαντήσει, για τις κινήσεις που γίνονται από διάφορες πλευρές για τη βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν απέφυγε να απαντήσει, όπως θα περίμενε ο καθένας. Τοποθετήθηκε και είπε πράγματα που θέλει αλλά δεν μπορεί να πει η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων. Ο απλός κόσμος, που έχει διαγράψει τη λέξη "γήπεδο" από το λεξιλόγιό του. "Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες από τα σχέδια που έχουν κατατεθεί. Νιώθω όμως ως απλός φίλαθλος ότι όσοι ασχολούνται, δεν βλέπουν το άθλημα, αλλά τα κέρδη. Κύριο μέλημά τους είναι η αύξηση των κερδών και όχι η βελτίωση του ποδοσφαίρου. Διαισθάνομαι ότι κάποιοι πάνε να καπηλευτούν και πάλι το ποδόσφαιρο". Μήπως όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως εξυγιαντές ενός χώρου, που οι ίδιοι μόλυναν τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα λεγόμενα της πιο καθαρής φωνής του ελληνικού ποδοσφαίρου;

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ζήτησαν από τον τεχνικό του Ηρακλή να σχολιάσει τις δηλώσεις του Κώστα Παπαζαφειρίου, ο οποίος χωρίς κανένα δισταγμό είπε ότι ο φετινός Ηρακλής είναι δημιούργημα της διοίκησης, έστω και αν η συγκεκριμένη διοίκηση ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ το τελευταίο δίμηνο και μέχρι στιγμής οι παίκτες δεν έχουν πληρωθεί δόσεις συμβολαίων του Νοεμβρίου. "Δεν γνωρίζω τι είπε και ούτε με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας. Διαφωνώ ότι η ομάδα είναι δικό μου δημιούργημα. Είναι αποκλειστικά δημιούργημα των παικτών μου. Αυτοί έχουν φτάσει την ομάδα στο σημείο που βρίσκεται και όλοι εμείς από γύρω βοηθάμε", είπε ο Κωφίδης, παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα ήθους και μετριοφροσύνης σε όλους.

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα μακριά από το Καυταντζόγλειο: "Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία. Να μη μας φοβίζει το ότι παίζουμε σε άλλο γήπεδο και να μη νιώθουμε ξένοι, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής". Για τον αυριανό αγώνα με την Ξάνθη, δήλωσε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν είναι αποτελεί κλειδί. Υπάρχουν κι άλλοι αγώνες. Η Ξάνθη έχει καλούς παίκτες, αλλά κυρίως είναι ομάδα. Δεν έχει επηρεαστεί από τις απώλειες των Έμερσον και Λουτσιάνο, καθώς απέκτησε πολύ καλούς παίκτες".