Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο μιροσλαβ ραϊτσεβιτς αισιοδοξει για τη διπλη αναμετρηση του αρη με την χεμοφαρμ :: 14/3/2006 20:50:17) 

Ο ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΡΑΪΤΣΕΒΙΤΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΜΟΦΑΡΜ

Μαζί στον τελικό!

Με δικό του καλάθι ο Άρης κατέκτησε τον τελευταίο ευρωπαϊκό του τίτλο το 2003. Φέτος ο Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς δεν είναι στον Άρη, όμως γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν οι "κίτρινοι" για να φτάσουν στον τελικό του ULEB Cup.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΡΙΔΗ

Μπορεί και ο ίδιος να πεταχτεί από το Βελιγράδι στο Βρσατς για να δει τον πρώτο ημιτελικό της… ομάδας του με την Χέμοφαρμ. Η ομάδα του είναι μία και το δηλώνει: ο Άρης.

Μίρο, θα μπορέσεις να πας στο Βρσατς για να δεις τον αγώνα του Άρη με τη Χέμοφαρμ;

Το θέλω πάρα πολύ! Μακάρι να βρω χρόνο και να πάω να δω τα παιδιά. Εύχομαι από τώρα να κερδίσουν και να πάνε τελικό. Εκεί πιστεύω ότι θα είμαι σίγουρα. Μαζί με τους φιλάθλους μας! Εγώ μια ομάδα είμαι, μια ομάδα έχω στην καρδιά μου. Τον Άρη. Δεν μπορώ να ξεχάσω τους φιλάθλους. Παίζω εκτός Ελλάδας φέτος, έχω κάνει πολλά ταξίδια με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά σαν τους δικούς μας φιλάθλους δεν έχει πουθενά.

Πώς βλέπεις τον πρώτο ημιτελικό; Υπάρχει φαβορί;

Είναι σχετικά ισοδύναμες ομάδες, ο Άρης ίσως λίγο καλύτερος από τη Χέμοφαρμ. Θα γίνει καλό παιχνίδι, αλλά θέλω να κερδίσει ο Άρης για να χαρούν οι φίλαθλοι. Η Χέμοφαρμ έχει τους Ράιτ και Κόνλεϊ (σ.σ. παραμένει αμφίβολος) που είναι αρκετά καλοί Αμερικανοί και είναι πολύ δυνατή ομάδα μέσα στο καλάθι. Παίζει ομαδικό μπάσκετ που δεν στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό των παικτών της, αλλά στο πλάνο του προπονητή. Κάνουν ό,τι ακριβώς τους πει ο προπονητής τους. Πιστεύω ότι ο Άρης είναι πιο γρήγορη ομάδα και θα πρέπει να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Έχουμε περισσότερες πιθανότητες να περάσουμε…

Τον Άρη τον παρακολουθείς από το Βελιγράδι; Μιλάς με παλιούς συμπαίκτες σου;

Βλέπω όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και φυσικά και του Άρη. Επαφές με τους παίκτες δεν έχω πολλές, αλλά δεν πειράζει. Να είναι καλά όλοι εύχομαι και να δίνουν ό,τι έχουν για τον Άρη.

Εσύ έφυγες από την ομάδα, αλλά επέστρεψε ο Βλάντο Πέτροβιτς φέτος…

Δεν γίνεται διαφορετικά! Πρέπει ένας από τους δυο μας να είναι στην Θεσσαλονίκη…

Σου λείπει η ζωή στη Θεσσαλονίκη;

Εννοείται! Μου λείπει η Θεσσαλονίκη και ο Άρης, αλλά και εδώ δεν έχω παράπονο. Είμαι πολύ καλά, παίζω αρκετά, η ομάδα κερδίζει και μη ξεχνάς ότι εδώ είναι το σπίτι μου.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΡΑΪΑΝ

Τρεις φορές φέτος έχει αντιμετωπίσει ο Μίρο τη Χέμοφαρμ και την έχει κερδίσει τις δυο έχοντας κάνει εκπληκτικά παιχνίδια. Έχει πετύχει δυο φορές 15 πόντους και μια φορά 17 πόντους κόντρα στην αντίπαλο του Άρη. "Αν θέλετε βοήθεια για τη Χέμοφαρμ πείτε μου. Πείτε στον Ράιαν (Στακ) να με πάρει ένα τηλέφωνο και θα του πω τα μυστικά για να παίξουν καλά τα παιδιά…", είπε αστειευόμενος ο Ραΐτσεβιτς και κατέληξε: "Δώστε σε όλους χαιρετίσματα και ό,τι χρειαστείτε από εδώ, εγώ είμαι έτοιμος να βοηθήσω".