Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( στη θεσσαλονικη ο ντραγκσιτς για να βοηθησει τον ηρακλη :: 21/3/2006 19:41:45) 

Ο Έρβιν Ντράγκσιτς έπιασε δουλειά από χθες στον Ηρακλή.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΝΤΡΑΓΚΣΙΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Η "συνταγή" του Έρβιν

Αφού έσωσε την Κράλιεβο, δηλώνει παρών στο κάλεσμα του Ζντοβτς για την επιχείρηση-σωτηρία

Ο Έρβιν Ντράγκσιτς έφθασε χθες στη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξεί να βοηθήσει τον Ηρακλή να επιτύχει ό,τι και η προηγούμενη ομάδα του, η σλοβενική Κράλιεβο: την παραμονή.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

Ο Ντράγκσιτς παραδέχτηκε ότι: "Ήταν μια έκπληξη. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πίστευα ότι θα τελειώσω τη χρονιά στην Κράλιεβο, μετά τη νίκη που πετύχαμε το Σάββατο όταν κι εξασφαλίσαμε την παραμονή στην κατηγορία, αλλά τώρα είμαι εδώ…".

Ήταν δύσκολο να αποφασίσεις;

Καθόλου. Πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα, ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης, ενώ η χώρα σας είναι η πρωταθλήτρια. Ευκαιρία, λοιπόν, να δείξω αν μπορώ να παίξω σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Ηρακλής αποτελεί πρόκληση.

Η παρουσία του Ζντοβτς;

Δεν τον έχω ζήσει ως προπονητή, αλλά τον γνωρίζω πολύ καλά από την κοινή θητεία μας στην εθνική. Αν έχει την ίδια νοοτροπία όπως ως παίκτης, τότε θα κάνει μεγάλη καριέρα. Ο Γιούρι ήταν πάντα υπόδειγμα επαγγελματία. Το ίδιο προσπαθώ να είμαι κι εγώ. Δεν ήρθα για διακοπές. Η σχέση μας θα είναι αυστηρά επαγγελματική και ίσως μετά την προπόνηση και τα παιχνίδια να θυμόμαστε τα παλιά.

Γνωρίζεις κάτι για τον Ηρακλή;

Πριν από αρκετά χρόνια το αντιμετώπισα με την Πιβοβάρνα Λάσκο σε φιλικά. Ο Γιούρι ήταν παίκτης και προπονητής ο Σούμποτιτς. Τώρα ξέρω μόνο ότι βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Πόσο μπορείς να βοηθήσεις;

Αισιοδοξώ. Απομένουν επτά αγώνες. Κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Προσπαθώ πάντα να βλέπω τη ζωή με θετική ματιά. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος θα τον συγχαρώ και θα του δώσω το χέρι. Πρώτα θα έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό για να τον νικήσω. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τον στόχο της και η εμπειρία μου, μου έχει διδάξει πως αν δουλέψουμε ομαδικά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο Ηρακλής, άλλωστε, δεν θα με έχει αποκτήσει αν δεν πίστευε πως μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Ηρακλής είχε φέτος προβλήματα στη θέση του πλέι μέικερ…

Είναι δύσκολο για έναν πλέι μέικερ να αγωνίζεται 40'. Ίσως γι' αυτό ο Κούρτοβιτς να μην είχε την απόδοση που έπρεπε. Θα προσπαθήσω να δώσω στους υπόλοιπους αυτοπεποίθηση και να οργανώσω όσο καλύτερα γίνεται το παιχνίδι. Αν χρειαστεί θα σκοράρω, αλλά προτεραιότητά μου είναι να συμμαζέψω τον τρόπο παιχνιδιού.