Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ολυμπιακος μακραν ο καλυτερος :: 7/3/2006 19:55:54) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

ΑΕΚτσής από κούνια

Η πορεία του πρωταθλήματος δεν έμεινε ασχολίαστη από τον Δημήτρη Τακίδη, που θεωρεί τον Ολυμπιακό μία κλάση ανώτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα ποια εικόνα σχημάτισες;

Όλο αυτό το διάστημα πηγαινοέρχομαι στο εξωτερικό για το πρόβλημά μου και δεν έχω πλήρη εικόνα. Με τα λίγα που έχω δει νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι μακράν η καλύτερη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αποσπάστηκε κατά 12 βαθμούς από τους διώκτες του και έχει εξασφαλίσει τον τίτλο. Δεν το λέω μόνο εγώ το λέει όλος ο κόσμος.

Από εκεί και πέρα τι γίνεται;

Το μεγάλο βάρος δίνεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να καλύψει μία διαφορά εννέα βαθμών, φθάνοντας την ΑΕΚ με την οποία ισοβαθμεί. Οι δύο ομάδες θα δώσουν σκληρή μάχη και νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες με ελαφρύ προβάδισμα της ΑΕΚ, λόγω προγράμματος και ισοβαθμίας.

Στενοχωρήθηκες που ηττήθηκε η ΑΕΚ;

Κανείς δεν είναι ουρανοκατέβατος, όλοι από μικροί κάποια ομάδα υποστηρίζαμε. Δεν το κρύβω λοιπόν ότι θαύμαζα και θαυμάζω την ΑΕΚ. Ωστόσο, δεν λυπήθηκα καθόλου. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια. Για μένα μέτρησε περισσότερο ότι τα πήγε πολύ καλά η διαιτησία και ο φίλος μου ο Κασναφέρης, τον οποίο θεωρώ πολύ ικανό διαιτητή.

Αισθάνθηκες άβολα όταν χρειάστηκε να διευθύνεις αγώνα της ΑΕΚ;

Καθόλου. Ο διαιτητής όταν μπαίνει στο γήπεδο ξεχνάει και το όνομά του. Δεν είναι δυνατό να ξεφύγεις από τις αρχές σου για χάρη του συναισθήματος. Έπαιξα την ΑΕΚ, όπως θα θυμάστε πέρυσι στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί, έχοντας και πέντε δοκάρια!