Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο τσεζαρι κουχαρσκι μιλαει στη "μ sports" απο την πολωνια :: 14/2/2006 19:39:09) 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΗΛΕΙΑ: Οι μέρες περνούν και ο Ηρακλής έχει μπροστά του το μεγάλο οικονομικό αγκάθι που λέγεται Κουχάρσκι. Όπως επισήμανε η "Μ Sports" κάθε αγωνιστικό λεπτό του Πολωνού θα κοστίσει στους "κυανόλευκους"… 816 ευρώ!

Ο ΤΣΕΖΑΡΙ ΚΟΥΧΑΡΣΚΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ "Μ SPORTS" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Το μαρτύριο και η δικαίωση

Την τελευταία εξαετία πλούτισαν πολλοί από τον Ηρακλή. Παίκτες, που προσέφεραν ελάχιστα, αλλά είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να γεμίζουν αρχικά με δραχμές και στη συνέχεια με ευρώ. Ένας εξ αυτών είναι και ο Τσέζαρι Κουχάρσκι.

Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ και ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗ

Έπαιξε σε 15 παιχνίδια, πέτυχε τρία γκολ και θα στοιχίσει περισσότερο από 700.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει εισπράξει ελάχιστα, αλλά η ΠΑΕ καλείται μέχρι το τέλος του μήνα να του καταβάλλει 677.000 ευρώ, αν δεν θέλει να ασχοληθεί μαζί της η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ. Η "Μ sports" εντόπισε τον Πολωνό μέσο στη Βαρσοβία και ζήτησε την άποψή του για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στον Ηρακλή εξαιτίας της απόφασης του CAS.

Πώς αισθάνεσαι μετά την απόφαση του δικαστηρίου;

Δικαιωμένος. Πλέον είμαι ήσυχος. Τόσους μήνες περίμενα για να πάρουν τα πράγματα το δρόμο τους. Πλέον φτάσαμε στο τέρμα. Ήξερα, ότι αυτό που μου έκαναν ήταν άδικο και πίστευα ότι θα δικαιωθώ στο τέλος. Τώρα, μπορώ να πω ότι υπήρχε κάποιος λόγος για εκείνο το μαρτύριο που πέρασα.

Νιώθεις ότι τώρα παίρνεις την εκδίκησή σου;

Δεν κρατώ κακία σε κανένα. Μπορεί να αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν με έβαζαν να τρέχω ξημερώματα, ωστόσο κακία δεν κρατώ. Ήταν μία δύσκολη κατάσταση, την οποία προσπαθώ να ξεχάσω. Γνωρίζω ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει συναίσθημα. Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντά του. Σε κάθε επιχείρησή όμως, ο εργοδότης οφείλει να πληρώνει μισθούς και συμβόλαια στους εργαζόμενους. Κάτι που δεν συνέβη με μένα.

Η διοίκηση σου έχει προτείνει διακανονισμό του χρέους σε δόσεις, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η απάντησή του ήταν αρνητική. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Για το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, υπεύθυνος είναι ο δικηγόρος μου. Τόσο καιρό πάντως, κανείς από τον Ηρακλή δεν με πλησίασε για να διακανονιστεί το χρέος. Η πρώτη ενόχληση έγινε μετά την απόφαση του δικαστηρίου και αυτό εμένα μου λέει πολλά.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κ. Σπανουδάκη;

Δεν μπορώ να έχω σαφή άποψη. Μου έδειχνε ότι ήταν καλός άνθρωπος. Ένας ωραίος τύπος. Αλλά να είναι κάποιος πρόεδρος σε ομάδα, είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Επί προεδρίας του ο Ηρακλής είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Μου προξένησε απορία το γεγονός ότι επέστρεψε. Ελπίζω αυτή τη φορά τα πράγματα να είναι καλύτερα για την ομάδα.

Πώς θα χαρακτήριζες το πέρασμά σου από τον Ηρακλή;

Ήταν μία θετική εμπειρία. Η οικογένειά μου λάτρεψε την πόλη σας. Δεν μείναμε όσο υπολογίζαμε και προσωπικά δεν προσέφερα όσα θα ήθελα. Όταν αποσυρθώ θα έρχομαι στην Ελλάδα για διακοπές. Κρατάω τους πολλούς φίλους που έκανα, εντός και εκτός ποδοσφαίρου, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μου εκείνη τη δύσκολη περίοδο.