Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( η υποσχεση του παουλο κοστα :: 13/2/2006 20:05:14) 

Ο Πάουλο Κόστα με την κόρη του Ντανιέλα. φωτ. ΠΟΠΗ ΚΟΥΪΔΟΥ

Το χειροκρότημα των φιλάθλων του Άρη κέρδισε με τις ενέργειες του ο Πορτογάλος παίκτης.

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΥΛΟ ΚΟΣΤΑ

Τα καλύτερα έρχονται

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Δεν θα αργήσει η μέρα που θα γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών τον Άρη. Αν η πρόοδος στην απόδοσή του είναι ανάλογη και επιβεβαιώσει όσα ο ίδιος πιστεύει για τον εαυτό του, τότε ο Πάουλο Κόστα σημαδεύει… στην καρδιά της "θύρας 3".

Ο Πορτογάλος δεν πετάει και τη σκούφια του από την "απλά καλή" απόδοσή του την Κυριακή και υπόσχεται καλύτερη συνέχεια. Λέει για τον αγώνα με τον Πανηλειακό: "Ήταν το δεύτερο παιχνίδι που έπαιξα με την ομάδα και έχω καταλάβει ότι απέναντι στον Άρη όλες οι ομάδες παίζουν αμυντικά και ενδιαφέρονται κυρίως να μην δεχτούν γκολ. Ήταν σκληρό παιχνίδι και δύσκολο ιδιαίτερα μέχρι να σκοράρουμε το πρώτο γκολ. Μετά έγιναν πιο απλά τα πράγματα".

Από την πρώτη σου επαφή με τον κόσμο της ομάδας τι εντύπωση αποκόμισες;

Ήταν πολύ ωραία η αίσθηση, βγαίνοντας στο γήπεδο. Περιμέναμε κόσμο, αλλά είδαμε περισσότερο από όσα πιστεύαμε ότι θα έρθει και αυτό μας βοήθησε πολύ στην ψυχολογία. Θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε για να έρθουν και ακόμη περισσότεροι την επόμενη φορά.

Κέρδισες το χειροκρότημα με κάποιες ενέργειές σου. Μετά από δεκαπέντε μέρες στον Άρη, τι μπορείς να υποσχεθείς για την απόδοσή σου;

Ακόμη δεν είμαι στο επίπεδο που θα ήθελα. Πρέπει να σας πω ότι με έχει επηρεάσει ότι το τελευταίο εξάμηνο δεν είχα παιχνίδια και αυτό μου κόστισε, αφού βγήκα από τον ρυθμό. Όμως όσο περνάει ο χρόνος τόσο και θα βελτιώνομαι. Αγώνα με τον αγώνα θα φτάσω εκεί που μπορώ. Προς το παρόν μπορώ να σας πω, ότι απλά ήμουν καλύτερος από το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά όχι ο Πάουλο Κόστα που ξέρω. Η ομάδα είναι καλή, υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και με δουλειά θα πάνε καλά τα πράγματα.

Ειπώθηκε πως ίσως η παρουσία σας στην ενδεκάδα με τον Σανχούρχο ήταν πρόβλημα αλλά φάνηκε ότι συνεργάζεστε καλά…

Τα πήγαμε πολύ καλά, είναι πολύ καλός παίκτης και όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι μαζί στο γήπεδο. Δυστυχώς όμως τραυματίστηκε, ήταν πολύ άτυχος και θα χάσει παιχνίδια.

Υπήρξαν φάσεις που "είχες" και σουτ και πάσα και επέλεξες την πάσα. Είναι εντολή ή επιλογή στο παιχνίδι σου;

Είναι αλήθεια ότι μου αρέσει να πασάρω στους επιθετικούς για να σκοράρουν, αυτό ξέρω να το κάνω καλά και είναι ωραίο να δίνεις στον φορ την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά όταν θα βρω ευκαιρίες να σουτάρω θα κάνω και προσπάθειες και σε μένα αρέσει το σκοράρισμα.

Στην ελληνική Β' εθνική, θα αντιλήφθηκες ότι οι αμυντικοί είναι σκληροί. Σε προβληματίζει αυτό;

Δεν με προβληματίζει. Και στην Ιταλία με τη Βενέτσια, όπως και στην Ελλάδα με τον Άρη, το πρωτάθλημα στη Β΄ εθνική, είναι περισσότερο σκληρό και άτεχνο, αλλά δεν μ' απασχολεί. Έχουμε ένα στόχο, μένουν μερικά παιχνίδια ακόμη και θα κάνουμε αυτό που πρέπει.