Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( βελτιωση χωρις βαθμους βλεπει ο ντουμιτρεσκου :: 15/3/2006 22:03:49) 

Απαραίτητο χρόνο για καλύτερα αποτελέσματα επικαλέστηκε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ

Μισή η ικανοποίηση

Από την ημέρα που έπιασε δουλειά στην Τούμπα, η απόδοση του ΠΑΟΚ έκανε ένα "κλικ" προς τα εμπρός. Βαθμολογικά, όμως, έκανε αρκετά βήματα προς τα πίσω. Τι γίνεται, κύριε Ντουμιτρέσκου;

Ο Ρουμάνος δήλωσε χθες ικανοποιημένος από την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας αλλά όχι και από τη βαθμολογική συγκομιδή. "Στον ΠΑΟΚ πάνε όλα ανάποδα. Η ομάδα δεν έχει έστω και λίγη τύχη. Εδώ δέχτηκε τέσσερα αυτογκόλ. Αυτό γίνεται μια φορά στα δέκα χρόνια. Για να δημιουργήσεις κάτι καλό, χρειάζεται λίγο χρόνος, αλλά δεν μας βοηθούν καθόλου τα αποτελέσματα" είπε ο 37χρονος προπονητής και εξήγησε ποια θετικά βλέπει στα τρία παιχνίδια που είναι στον πάγκο.

"ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ να χτίσεις ένα σπίτι ξεκινάς από τα θεμέλια. Σε μια ομάδα ξεκινάς από την αμυντική της συμπεριφορά. Σ' αυτόν τον τομέα, υπάρχει βελτίωση. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο γκολ με τον Ολυμπιακό, που έγινε από ωραία ενέργεια, όλα τα άλλα που δεχτήκαμε, ήταν από λάθη ή από θέμα τύχης, όπως με τον Ιωνικό. Με τον Παναθηναϊκό χάσαμε χωρίς να μας κάνει ο αντίπαλος ευκαιρία" είπε και παραδέχτηκε ότι επιθετικά, ο ΠΑΟΚ δεν… λέει.

"ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ μοντέρνο ποδόσφαιρο χρειάζονται αυτοματισμοί. Αυτό το δουλεύεις στην προετοιμασία δύο τρεις εβδομάδες. Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο. Εμείς οι Βαλκάνιοι, νομίζουμε ότι θα γίνουμε Μπαρτσελόνα σε ένα χρόνο. Όταν πήγε ο Ράικαρντ στην Μπαρτσελόνα, στην αρχή τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Σήμερα, όμως, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Για να βάλεις τη φιλοσοφία σου σε μια ομάδα, χρειάζεται χρόνο. Παρ' όλα αυτά, κάνουμε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να στείλουμε τη μπάλα στα δίχτυα".

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στη Νέα Σμύρνη δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη απώλεια. "Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι, ο Πανιώνιος παίζει την ύπαρξή του. Θα είναι μια μάχη κι ο διαιτητής θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος, να πάρει σωστές αποφάσεις και να μην καταστρέψει κάποια από τις δύο ομάδες" είπε ο Ντουμιτρέσκου, σχολιάζοντας και τον ορισμό ενός "πρωτάρη" διαιτητή (Πορφύρης).