Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Δημ. Ρέππας προς Θεσσαλονικείς

Τολμήστε!

Αποκλειστική συνέντευξη

Καθόλου αφ' υψηλού και χωρίς καμιά διδακτική διάθεση ο υπουργός Τύπου δηλώνει προς Θεσσαλονικείς μέσω της "Θ":

"Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών, η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να ικανοποιείται με το να είναι το δεύτερο μεγάλο κέντρο της Ελλάδας. Πρέπει να γίνει το πρώτο κέντρο των Βαλκανίων. Να αναζητήσει το μέλλον της στην ποιότητα και όχι στα μεγέθη, στον πρωταγωνιστικό ρόλο που υπαγορεύεται από τη θέση της και όχι σε συμπληρωματικό. Το ανθρώπινο δυναμικό της πρέπει να τολμήσει περισσότερο, να βγει στο κοινωνικό προσκήνιο και να συμβάλει στη χειραφέτηση της πόλης".

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο κ. Ρέππας: "Ακούω ένα λόγο μεμψίμοιρο, μονομερή, και αυτό δεν είναι δείγμα πολιτικής υγείας. Μάλλον είναι ένδειξη προσπάθειας ο καθένας να περιορίσει το μεγάλο ΠΑΣΟΚ στο στενό προσωπικό του ορίζοντα. Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κάποιον από μας, δεν είναι δικό μας. Εμείς ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ, εμείς είμαστε δικοί του. Δεν μπορούμε να το αλώσουμε, για να το καταναλώσουμε υπέρ κάποιων δικών μας σχεδίων ή επιδιώξεων…".

Για το ευρώ

Η ενημέρωση για το ευρώ θα γίνει με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Μέσα στο Νοέμβριο θα δει το φως της δημοσιότητας και θα είναι συνδυασμός ηλεκτρονικών μηνυμάτων και καταχωρήσεων σε έντυπα ή προβολή μέσω εκδηλώσεων. Θα δειχθεί ο χαρακτήρας της ΟΝΕ, ο ρόλος του ευρώ ως νέου πλαισίου αναφοράς, όχι ως αναγκαίου κακού. Η Ελλάδα, ανοιχτή στα πελάγη του ανταγωνισμού, είναι αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, οι οποίες περιέχουν ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Τις περισσότερες θα τις αξιοποιήσουμε. Όμως, τις θέλουμε όλες;

Για την ΟΝΕ

Στοχεύουμε στον εκσυγχρονισμό, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των τομέων, και γι' αυτό προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές. Φερ' ειπείν στις τράπεζες: Ο πολίτης σύντομα δε θα ενδιαφέρεται για το εάν μία τράπεζα ανήκει σε Έλληνες ή σε ξένους, αλλά μόνον για το εάν προσφέρει υπηρεσίες και επιτόκια που συμφέρουν. Προετοιμάζουμε την Ελλάδα με συγχωνεύσεις, εξυγιάνσεις, με συμβόλαια για τη διαχείριση των επιχειρήσεων, με νέες εργασιακές σχέσεις. Έχει χαθεί χρόνος, αλλά θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού, μέσω της εντατικής προσπάθειας και των θυσιών του λαού στο σύνολό του.