Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( λαμπει το αστρο του γιωργου σαμαρα :: 1/3/2006 19:25:52) 

ΛΑΜΠΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

"Ηρθα για να μείνω"

Για τον Γιώργο Σαμαρά, που συνδύασε το ντεμπούτο του στην Εθνική με γκολ, η επιτυχία επί της Λευκορωσίας με 1-0 είχε γλυκύτερη γεύση. Τον διεθνή επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι εντοπίσαμε το μεσημέρι, λίγο πριν από το φαγητό.

Συνέντευξη στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Αιφνιδιάστηκε από το τηλεφώνημα, δεν αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Γιώργο, ποιο είναι το συναίσθημα του παίκτη που με το ''καλημέρα'' σκοράρει;

Νιώθω υπέροχα που κατάφερα να συνδυάσω το ντεμπούτο μου στη μεγάλη Εθνική με γκολ. Σκεφθείτε, ότι δεν είχα σκοράρει με καμία από τις μικρότερες Εθνικές (παίδες, ελπίδες), στις οποίες αγωνίστηκα.

Ανεβαίνει ψηλά ο πήχης των φιλοδοξιών σου μέσω της Εθνικής;

Ήρθα για να μείνω. Να καθιερωθώ στην ομάδα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω και να δικαιώσω τον προπονητή μου που με εμπιστεύθηκε.

Αιφνιδιάστηκες από την κλήση που δέχθηκες από τον Ρεχάγκελ;

Ένιωσα πολύ ευχάριστα. Ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να ξεφύγει από την καθημερινότητα, να αλλάξει παραστάσεις, να προσφέρει στην ομάδα της χώρας του.

Οι συνθήκες στην Εθνική ομάδα επαρκούν για έναν παίκτη με όραμα και φιλοδοξίες;

Νομίζω πως ναι. Το κλίμα είναι ιδανικό, υπάρχει ένα κλίμα αλληλεγγύης και εκτίμησης. Τα παιδιά με έκαναν να νιώσω πως αγωνίζομαι μαζί τους για χρόνια.

Συμπεράσματα από τα πρώτα δείγματα γραφής της σταδιακώς ανανεωμένης Εθνικής μπορούν να βγουν;

Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας μας, ενόψει των προκριματικών του Εuro 2008 και νομίζω πως έχουμε το χρόνο να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι τον Σεπτέμβριο, όταν και θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί.

Η ζωή στην Αγγλία πως κυλά;

Μιλάμε για άλλο επίπεδο. Οργανωτικά, σε σχέση με την Ολλανδία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο η απήχηση που έχει στην κοινωνία και το επίπεδο του, είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Τι φιλοδοξίες προβάλλει η Μάντσεστερ Σίτι;

Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο πρωτάθλημα και να διακριθούμε μέσω του κυπέλλου. Αν νικήσουμε την Άστον Βίλα και την Μπόλτον που φιλοξενούμε στην έδρας μας φθάνουμε στα ημιτελικά. Από εκεί, όλα είναι πιθανά.