Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( αποκαλυπτικος ο προεδρος της fiba γιωργος βασιλοκοπουλος στο περιθωριο της κοπης πιτας της εκασθ :: 29/1/2006 21:02:41) 

"Χείμαρρος" ήταν χθες στην εκδήλωση της ΕΚΑΣΘ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ FIBA ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΟΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΘ

Η εθνική έχει προπονητή

"Έξω από τα δόντια" μίλησε χθες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, στο περιθώριο την κοπής πίτας της ΕΚΑΣΘ. Ο ισχυρός άνδρας της FIBA αναφέρθηκε στο -πολυσυζητημένο τον τελευταίο καιρό- θέμα προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και όχι μόνο…

Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΧΑΣΤΑ

Δεν δίστασε να παραδεχτεί πως ο αθλητισμός έχει γίνει "έρμαιο" του υποκόσμου, ενώ προανήγγειλε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ 2014. Για "λαμόγια" έκανε λόγο με τη σειρά του και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός!

Μόνο απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει η παρουσία του Γιώργου Βασιλακόπουλου στη χθεσινή κοπή πίτας της ΕΚΑΣΘ. Ο πρόεδρος της FIBA Europe παρευρέθηκε για άλλη μια φορά στην συγκεκριμένη εκδήλωση με τις δηλώσεις του, μετά το τέλος αυτής να προκαλούν αίσθηση, αλλά και να βγάζουν ειδήσεις.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ από την εξέλιξη του μπάσκετ στην χώρα μας δήλωσε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος: "Είμαστε στην κορυφή. Το μπάσκετ πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και στα επόμενα μέσα από τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις με πρώτη το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ιαπωνία".

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ δεν ήταν δυνατόν να μην επεκταθεί και στο θέμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας, ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος εξέφρασε άγνοια για τον αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο κύριος Βασιλακόπουλος πάντως ήταν χθες ξεκάθαρος: "Δεν υπάρχει θέμα προπονητή. Στον πάγκο της ομάδας θα κάθονται ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον Λευτέρη Κακιούση. Είναι μια συμφωνία κυρίων. Η συνεργασία μας αναστέλλεται όσο το Μαρούσι έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και αρχίζει και πάλι όταν αυτές τελειώνουν. Αυτό θα ισχύει μέχρι το 2008" είπε και συνέχισε διευκρινίζοντας: "Η συνεργασία μας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη έχει αρχίσει από το 1997. Ποτέ δεν υπήρχε κάποιο γραπτό κείμενο. Αν χρειαστεί, θα γίνει κάποιο συμβόλαιο, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι απλά τυπικότητες".

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΘ Σάββα Λόρτο.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ

Ο τζόγος, ο αθλητισμός και τα λαμόγια

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα ήταν τα λεγόμενα του προέδρου της FIBA Europe Γιώργου Βασιλακόπουλου στη συνέχεια, όταν αναφέρθηκε σε γενικότερες πτυχές του αθλητισμού. "Το παγκόσμιο αθλητικό κίνημα έχει άξονες το ντόπινγκ και το στοίχημα με συνέπεια να καθορίζεται από την παγκόσμια μαφία και τον υπόκοσμο. Βλέπουμε πολλά περίεργα αποτελέσματα και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για το άθλημα. Ασφαλώς και στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος βαθμός κινδύνου. Και εδώ μιλάμε συνέχεια για τον τζόγο. Τζόγος και αθλητισμός όμως δεν πάνε μαζί. Έτσι δεν δημιουργούνται σωστές κοινωνίες, αλλά κοινωνίες κερδοσκόπων. Η πολιτεία πρέπει να τα καταλάβει όλα αυτά. Είναι αδιέξοδο να περιμένουμε όλα τα έσοδα από τον τζόγο".

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την ανάθεση κάποιας μεγάλης μπασκετικής διοργάνωσης στην Ελλάδα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε: "Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 έχει ήδη δοθεί αλλού όπως και το πανευρωπαϊκό του 2011. Αυτό που μας απομένει είναι να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο του 2014 και θα το κάνουμε".

ΤΕΛΟΣ, στο ίδιο πνεύμα είχε μιλήσει λίγη ώρα νωρίτερα και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο οποίος αναφέρθηκε -αορίστως- στα "λαμόγια" του αθλητισμού: "Εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν; Είναι πασίγνωστοι. Ψάξτε αυτούς, που αν και δεν έχουν δουλειά, διαβιούν με τον καλύτερο τρόπο".