Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Συνέντευξη-γνώμη

( β. πολύζος: θα επιστρέψω γρήγορα στη νδ :: 5/1/2006 18:19:32) 

Β. Πολύζος: Θα επιστρέψω γρήγορα στη ΝΔ

"Η απομάκρυνσή μου από την Κ.Ο. ήταν μάλλον τυπική", υποστηρίζει τώρα ο διαγραφείς βουλευτής

Στο παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στις 7 Σεπτεμβρίου 2005 αναφέρθηκε, έπειτα από τέσσερις μήνες σιωπής, ο βουλευτής Πιερίας κ. Βαγγέλης Πολύζος.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος προ τεσσάρων μηνών βρέθηκε εκτός Κ.Ο. του κόμματός του εξαιτίας δήλωσής του πως "καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλα τα κόμματα", μιλώντας στον 102FΜ της ΕΡΤ3 σημείωσε πως δεν ένιωσε πικρία ή ενόχληση για την πολιτική περιπέτειά του: "Γνωρίζω τα συναισθήματα του Κώστα Καραμανλή απέναντί μου. Η πράξη (σ.σ.: εννοεί την απομάκρυνσή του από την Κ.Ο.) έγινε δίχως να έχει πλήρη ενημέρωση", υποστήριξε. Ο κ. Πολύζος πρόσθεσε πως εν συνεχεία δικαιώθηκε, ενώ επισήμανε ότι και σήμερα θα επαναλάμβανε την ίδια δήλωση και πως, ακόμη κι αν τότε του ζητιόταν να την αναιρέσει, δεν θα το έπραττε.

Παράλληλα, ο βουλευτής Πιερίας εξέφρασε την εκτίμηση πως σύντομα -"εντός των επόμενων μηνών ή ακόμη και ημερών"- θα επιστρέψει και τυπικά στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, κάτι για το οποίο είπε, ωστόσο, ότι δεν έχει κάνει κάποια συνεννόηση με τα αρμόδια στελέχη, όπως οι κ.κ. Μεϊμαράκης ή Σταύρου. "Μπορεί να είμαι εκτός Κ.Ο., αλλά συμμετέχω σε όλα τα όργανα, είμαι ουσιαστικά μέσα στη ΝΔ. Η διαδικασία απομάκρυνσής μου από την κοινοβουλευτική ομάδα ήταν περισσότερο τυπική και θα επανέλθω γρήγορα. Σήμερα είμαι περισσότερο μέσα στη ΝΔ από ό,τι πριν", τόνισε.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στα του ανασχηματισμού, εκτιμώντας πως "ο κ. Καραμανλής δεν παρασύρεται από γεγονότα της επικαιρότητας για τέτοιες πολιτικές αποφάσεις", ενώ δεν εντόπισε πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, για τις πρόσφατες εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα στη νομαρχία Πιερίας, είπε πως είναι κάτι που συζητείται σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, αλλά δεν έχουν γίνει συζητήσεις στα αρμόδια κομματικά όργανα, δίχως όμως να κρύψει το ενδιαφέρον του.