Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Συνέντευξη-γνώμη

( ο σαββας κωφιδης δεν εψαξε για δικαιολογιες μετα την ηττα :: 6/3/2006 19:54:39) 

ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ: Ο Σάββας Κωφίδης χαιρετά τον πρώην προπονητή του (τη σεζόν 1997-98) στον Ηρακλή, Γιώργο Παράσχο.

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΦΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Ηταν θέμα εξυπνάδας

Ο Σάββας Κωφίδης για μια ακόμη φορά δεν έξαψε για δικαιολογίες, μετά την αναπάντεχη εξέλιξη του αγώνα και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: "Χάσαμε γιατί δεν είχαμε εξυπνάδα και ψυχραιμία για να αντιδράσουμε σωστά".

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Ο τεχνικός των "κυανόλευκων" στάθηκε αρχικά στις δύο χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. "Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που είχαν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Εμείς είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουμε το τρίτο γκολ και εκεί απογοητευτήκαμε με αποτέλεσμα να χάσουμε την ψυχραιμία μας και τις θέσεις μας. Έτσι στην πίεση που δεχθήκαμε από τον Ατρόμητο, προκλήθηκε αναταραχή στο κέντρο της άμυνας από τις ψηλές μπαλιές των αντιπάλων και δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Με τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά, έρχονται αυτά τα αποτελέσματα", είπε ο Κωφίδης, που όταν ρωτήθηκε για το αν μπορούσε να αλλάξει κάτι βλέποντας αυτή την πίεση του Ατρόμητου τόνισε: "Ήταν πολύ δύσκολο γιατί υπήρχε σωματική υπεροχή των αντιπάλων. Εκεί παίζει ρόλο η εξυπνάδα και η ψυχραιμία, αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα από τα αυτά".

ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ για το σύνδρομο των εκτός έδρας αγώνων, ο νεαρός τεχνικός αντέδρασε λέγοντας: "… σήμερα (σ.σ. προχθές) παίξαμε καλά, πετύχαμε δύο γκολ, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε πως όταν χάνονται οι ευκαιρίες πρέπει να συνεχίζουμε και να μην παρατάμε τον αγώνα". Τέλος ο προπονητής του Ηρακλή ήταν κατηγορηματικός για το ήθος των παικτών του, όταν ρωτήθηκε για τις πτώσεις τους στα τελευταία λεπτά. "Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες μου έκαναν θέατρο. Αν αντιληφθώ ότι κάποιος το κάνει σκόπιμα δεν θα το επιτρέψω να συμβεί ξανά".

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ παραδέχθηκε ότι: "Ήμασταν τυχεροί που δεν πέτυχε ο Ηρακλής τρίτο γκολ στις κλασικές ευκαιρίες του δεύτερου ημιχρόνου, γιατί τότε πολύ δύσκολα θα ανατρέπαμε το παιχνίδι. Το παιχνίδι ήταν μια πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου, εμείς ρισκάραμε πολύ, αλλά με το πάθος και την ψυχή που είχαν οι παίκτες μου ήμουν σίγουρος ότι δεν θα χάναμε αυτό το παιχνίδι. Όπως και τελικά συνέβη. Νικήσαμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου".