Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( μυστηριώδης οικογενειακή τραγωδία στη νέα μάδυτο ) 

Μυστηριώδης οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Μάδυτο

"Πέπλο μυστηρίου" καλύπτει την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στην κοινότητα Νέας Μαδύτου Θεσσαλονίκης, χθες το πρωί. Νεκρός από άγνωστη αιτία έπεσε μέσα στο σπίτι του ο 31χρονος Νικόλαος Χατζηζήσης, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ", τα δύο ανήλικα παιδιά του Φάνης και Μαριαλένα, 2 και 5 χρόνων αντίστοιχα, η σύζυγός του Ελένη, 27 χρόνων, και η μητέρα της Σεβαστή Τζουβελέκη, 47 χρόνων.

Το γεγονός που συγκλόνισε την κλειστή κοινωνία της Νέας Μαδύτου δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν μέχρι χθες αργά το βράδυ ούτε οι γιατροί του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα μέλη της οικογένειας να έπεσαν θύμα τροφικής δηλητηρίασης, ενώ αναφέρονται και σε ενδεχόμενη λήψη ψυχοφαρμάκων. Το μυστήριο καλείται να λύσει σήμερα το πρωί ο ιατροδικαστής που θα εξετάσει το πτώμα του άτυχου πατέρα.

Θρήνος και σύγχυση

Συντετριμμένοι από το χαμό του συγχωριανού τους ήταν χθες οι κάτοικοι της Νέας Μαδύτου. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τα αίτια της τραγωδίας που χτύπησε την ήσυχη και αγαπητή οικογένεια. "Χθες τα ξημερώματα η Ελένη δεν αισθανόταν καλά και ο σύζυγός της την πήγε στο κέντρο υγείας του χωρίου", δήλωσε μία από τους στενούς συγγενείς της οικογένειας. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και οι γιατροί του κέντρου υγείας Μαδύτου, οι οποίοι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, επέτρεψαν το ζευγάρι να επιστρέψει σπίτι του.

Νωρίς το πρωί τα δύο αδέρφια Νίκος και Χριστίνα Τζουβελέκη, πήγαν στο διώροφο διαμέρισμα του ζευγαριού για να ενημερωθούν για την υγεία της αδερφής τους Ελένης. Μόλις μπήκαν στο διαμέρισμα από ανοιχτή πόρτα του υπόγειου πάρκιγκ, έντρομοι είδαν τη μητέρα τους Σεβαστή και την αδερφή τους αναίσθητες στο σαλόνι. Αναίσθητα βρήκαν και τα δύο ανήλικα αδέρφια στο υπνοδωμάτιό τους. Ο 31χρονος βρέθηκε μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι του, ενώ ήταν ήδη νεκρός.

Αμέσως ειδοποίησαν το κέντρο υγείας. "Είχαμε τέσσερα περιστατικά. Τους πήραμε πρώτα εδώ και μετά την πρώτη διάγνωση χορηγήσαμε ορό. Τα δύο ανήλικα έφυγαν αμέσως για τη Θεσσαλονίκη με ασθενοφόρο. Οι δύο γυναίκες έφυγαν περίπου μισή ώρα αργότερα", δήλωσε ο γιατρός του κέντρου υγείας Μαδύτου, Αποστόλης Αυγουστινάκης.

Αδιευκρίνιστα τα αίτια

Σε κατάσταση σύγχυσης εξακολουθούσαν να βρίσκονται οι τέσσερις επιζώντες, λίγα λεπτά μετά τη διακομιδή τους στο ΑΧΕΠΑ. "Η 27χρονη δεν ήθελε να παραδεχτεί το θάνατο του συζύγου της. Είχε δυσφορία και άτυπα συμπτώματα. Της δώσαμε ηρεμιστικά, ενώ χρειάζεται και ψυχιατρική βοήθεια", εξήγησε ο επιμελητής της Α΄ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Αντώνιος Σοφός. Σοκαρισμένη ήταν και η 47χρονη μητέρα της που εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σοφός, "οι δυο γυναίκες βρίσκονταν σε σύγχυση, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μας, το ατύχημα προκάλεσε πιθανόν λήψη ψυχοφαρμάκων. Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Πάντως το μεγαλύτερο παιδί είναι καλά, ενώ το μικρότερο αντιμετωπίζει προβλήματα, όχι όμως σοβαρά".

Η ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου Νικόλαου Χατζηζήση πρόκειται να γίνει σήμερα το πρωί από το ιατροδικαστή Νίκο Βασιλειάδη, από όπου αναμένεται να προκύψει και η ακριβής αιτία του ατυχήματος.