Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( δύο κιλά ηρωίνης και εννέα χασίς ) 

δύο κιλά ηρωίνης και εννέα χασίς

Συνολικά δύο κιλά ηρωίνης και περισσότερα από εννιά κιλά χασίς κατασχέθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. "Οι έμποροι είναι πλέον πολύ επικίνδυνοι, οργανωμένοι και εφοδιασμένοι με όπλα" υποστήριξε ο διευθυντής της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Δαλαμαγκίδης, αναφερόμενος στο σοβαρό κίνδυνο που διέτρεξε ένας από τους άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών, όταν του επιτέθηκε με μαχαίρι ο 53χρονος δράστης Αναστάσιος Σιδέρογλου, αναγκάζοντας τον αστυνομικό να τον πυροβολήσει στα πόδια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ασφάλειας ο Σιδέρογλου, από τον Καναδά Έβρου, είχε συχνές επαφές με Τούρκους εμπόρους ναρκωτικών, από τους οποίους προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης υψηλής τοξικότητας, που τις εισήγαγε και τις διακινούσε στη χώρα μας.

Άνδρες της ασφάλειας κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί του, προσποιούμενοι τους αγοραστές και συμφώνησαν τη συναλλαγή δύο κιλών ηρωίνης, έναντι 14 εκατομμυρίων δραχμών. Ο Σιδέρογλου, που αποφυλακίστηκε πέρυσι έπειτα από ποινή φυλάκισης που εξέτισε για εμπορία ναρκωτικών, γνώριζε τις τεχνικές των αστυνομικών και κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, προχθές αργά το βράδυ, κατάφερε να απομονώσει τον αστυνομικό από τους συναδέλφους του σε αγροτική περιοχή της κοινότητας Σάκκος Ορεστιάδας.

Εκεί του υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει την ποσότητα των ναρκωτικών και όταν ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του αυτός κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του, όπου είχε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Στην προσπάθεια του αστυνομικού να τον ακινητοποιήσει, ο δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι που έφερε πάνω του. Ακολούθησε πάλη και ο αστυνομικός πυροβόλησε τον Σιδέρογλου στα πόδια αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο έδαφος.

Λίγα λεπτά αργότερα ο τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του δεν εγκυμονεί κινδύνους. Στον τόπο της συναλλαγής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα δέματα με δύο κιλά και 40 γραμμάρια ηρωίνη, ένα δίκαννο με 29 φυσίγγια και ένα μαχαίρι μήκους 26 εκατοστών.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα που εντοπίστηκαν να κατέχουν ποσότητες ναρκωτικών. Πρόκειται για τους Ιορδάνη Καταμούτη, 36 χρόνων, Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη, 38 χρόνων, και Παναγιώτη Βογιατζή, 51 χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τρία κιλά και 500 γραμμάρια χασίς σε φούντα, έξι κιλά επίσης χασίς σε φούντα και 105 γραμμάρια ηρωίνης, αντίστοιχα.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και σε βάρος των συνολικά πέντε δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών για να παραπεμφθούν στον εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα άτομα στις τέσσερις περιπτώσεις εμπορίας.