Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( αναζητούνται τρεις ύποπτοι για την απαγωγή :: 10/2/2006 19:36:53) 

Αναζητούνται τρεις ύποπτοι για την απαγωγή

Ειδικός εφέτης ανακριτής ορίστηκε για την πολύκροτη υπόθεση εκβιασμού 33χρονου στη Λάρισα

Με συντριπτική πλειοψηφία η ολομέλεια του συμβουλίου εφετών Λάρισας τάχθηκε χθες υπέρ του ορισμού ειδικού εφέτη ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση τοκογλυφίας που τις τελευταίες τριάντα ημέρες απασχολεί την επικαιρότητα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης οι άνδρες της Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν δύο Αλβανούς (πατέρα και γιο), οι οποίοι με τη βοήθεια τριών Αθίγγανων από τη Γιάννουλη απήγαγαν και εκβίασαν έναν 33χρονο από τον Τύρναβο. Ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Χρ. Φράγγος δήλωσε χθες για τη συγκεκριμένη υπόθεση ότι τα τρία άτομα που αναζητούνται για την υπόθεση της απαγωγής είναι μέλη της ευρύτερης οικογένειας Βιλανάκη.

Οι δύο Αλβανοί με τη βοήθεια των τριών Αθίγγανων από τη Γιάννουλη, σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα στο δρόμο Λάρισας - Τυρνάβου έξω από τη Γιάννουλη έφραξαν το δρόμο στο αυτοκίνητο του 33χρονου και τον απήγαγαν μεταφέροντάς τον στο σπίτι των δύο Αλβανών στη Λάρισα. Εκεί τον κράτησαν για δύο ώρες και αφού τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν και ότι θα κάψουν το αυτοκίνητό του, τον άφησαν ελεύθερο αφού συμφώνησαν πρώτα να τους καταβάλει την επόμενη ημέρα 1.000 ευρώ και άλλα 2.000 ευρώ τμηματικά μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Ο 44χρονος Αλβανός συνελήφθη επ' αυτοφώρω έξω από το γενικό νοσοκομείο Λάρισας να παίρνει τα 1.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο 22χρονος γιος του. Οι άλλοι τρεις δράστες, ηλικίας 20 ετών οι δύο και 38 ετών ο τρίτος, αναζητούνται από την αστυνομία. Ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση "μοιάζει με προηγούμενες ως προς τον τρόπο δράσης, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν και μικρότερες σπείρες".

Ι.Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΣ