Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( συνελήφθη όλο το τμήμα δίωξης ναρκωτικών! :: 9/2/2006 22:14:20) 

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία ενός χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος στις 3 Φεβρουαρίου συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και κατηγορήθηκε ότι κατείχε ηρωίνη. Οταν αφέθηκε ελεύθερος κατήγγειλε ότι αστυνομικός της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του έδωσε δωρεάν μικροποσότητα ηρωίνη για να του παράσχει πληροφορίες.

Κιλκίς: Επτά αστυνομικοί κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ουσιών

Συνελήφθη όλο το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών!

Του ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑ

Με χειροπέδες στα χέρια θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα επτά αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς (ολόκληρο το τμήμα!), οι οποίοι κατηγορούνται ότι κατείχαν ναρκωτικά και μάλιστα επιχείρησαν να δώσουν μικροποσότητα σε χρήστη, με σκοπό να τους δίνει πληροφορίες για τη διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή.

Τα ναρκωτικά, που δεν είχαν κατασχεθεί και καταχωρηθεί ως πειστήρια, βρέθηκαν έπειτα από έρευνα στα συρτάρια των υπηρεσιακών γραφείων των αστυνομικών, ενώ κανένας από τους επτά δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι κατείχαν τις συγκεκριμένες ποσότητες, αλλά δεν έπεισαν και συνελήφθησαν.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία ενός χρήστη ναρκωτικών, ότι μία εβδομάδα πριν, δηλαδή στις 3 Φεβρουαρίου, ο ίδιος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και κατηγορήθηκε ψευδώς ότι κατείχε ηρωίνη. Κατήγγειλε επίσης, όταν αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, ότι ένας αστυνομικός της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κιλκίς τον πλησίασε και του έδωσε δωρεάν μικροποσότητα ηρωίνης. "Μου έδωσε τα ναρκωτικά και με προέτρεψε να δίνω πληροφορίες στην αστυνομία σχετικά με τη διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή", κατήγγειλε ο χρήστης.

Επτά συλλήψεις

Η καταγγελία αξιολογήθηκε ως σοβαρή και αμέσως διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στα υπηρεσιακά γραφεία που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών στα συρτάρια δύο γραφείων. Όπως προέκυψε, τα ναρκωτικά δεν είχαν κατασχεθεί από τη Δίωξη κατόπιν συλλήψεων χρηστών ή εμπόρων ούτε είχαν καταχωρηθεί από την αστυνομία ως πειστήρια. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν ότι κατείχαν τις συγκεκριμένες ποσότητες, ωστόσο με εντολή της παριστάμενης στην έρευνα εισαγγελικής λειτουργού συνελήφθησαν.

Τώρα κατηγορούνται για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση καθήκοντος, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται επιπλέον για παράνομη διάθεση ναρκωτικών στο άτομο που έκανε την καταγγελία. Οι συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Διεξαγωγή ΕΔΕ

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας διέταξε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σύλληψης των επτά αστυνομικών της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς. Η διενέργεια της ΕΔΕ ανατέθηκε στον αστυνομικό διευθυντή Ημαθίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Γκουβεντάρη. Παράλληλα κινήθηκε η σχετική διαδικασία, προκειμένου οι συλληφθέντες αστυνομικοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα.