Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( μπλόκο σε 80 κιλά χασίς :: 31/1/2006 20:44:31) 

Σε δύο διαφορετικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην Καστοριά έπεσαν στα χέρια των συνοριοφυλάκων περίπου 80 κιλά ναρκωτικών.

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ

Μπλόκο σε 80 κιλά χασίς

Πέντε άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές Καστοριάς για εισαγωγή και μεταφορά χασίς από την Αλβανία, ενώ παράλληλα κατάσχεσαν 67 κιλά ινδικής κάνναβης σε δύο διαφορετικά συμβάντα.

Στη δεύτερη περίπτωση ο δράστης διέφυγε, αλλά οι αστυνομικές αρχές καταζητούν στο πρόσωπό του έναν εγκληματία, ο οποίος χρημάτισε στις φυλακές για ληστεία που διέπραξε, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για εμπόριο ναρκωτικών.

Προχτές στις 10.30 το βράδυ οι συνοριακοί φύλακες Κορεστείων Καστοριάς, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες για επιχειρούμενη εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία, εντόπισαν ένα επιβατικό αυτοκίνητο να κινείται από τα σύνορα, από την Κρυσταλλοπηγή, προς την Καστοριά. Ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των συνοριακών και, αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα, για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα το καταδιωκόμενο όχημα να ξεφύγει από το δρόμο και να ανατραπεί. Ο δράστης εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι κατάφερε να διαφύγει σε άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.

Με ενοικιασμένο Ι.Χ.

Σε έρευνα του οχήματος που ακολούθησε βρέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε χασίς συνολικού βάρους 47,50 κιλά. Βρέθηκαν όμως έγγραφα που οδηγούν στην ταυτότητα του δράστη. Ειδικότερα, βρέθηκε το συμβόλαιο ενοικίασης του αυτοκινήτου, το οποίο να σημειωθεί νοικιάστηκε από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων της Καστοριάς. Η περιγραφή του δράστη από τον ιδιοκτήτη του γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων παραπέμπει σε κοινό κακοποιό. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές Καστοριάς, πρόκειται για κάτοικο Αθηνών, ηλικίας 42-43 ετών, ο οποίος φυλακίστηκε στο παρελθόν για ληστεία, ενώ εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για εμπόριο ναρκωτικών.

Επίσης προχτές στη 1.30 τα ξημερώματα, τρεις Αλβανοί επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας 29,5 κιλά χασίς, το οποίο θα παρέδιδαν σε δύο ημεδαπούς, αλλά συνελήφθησαν όλοι, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Το ραντεβού ήταν παγίδα

Από αστυνομικούς της ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος και από συνοριακούς φύλακες, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου "Ostin", εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί σε δασική περιοχή της Πτεριάς Καστοριάς. Σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκε ποσότητα 29 κιλών και 440 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης, την οποία εισήγαγαν στο εσωτερικό της χώρας.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι αποδέκτες των ναρκωτικών ουσιών ήταν δύο Έλληνες υπήκοοι.

Οι δύο τελευταίοι, ένας άνδρας 55 με 60 ετών από την Πτολεμαΐδα και ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνελήφθησαν προχτές στις 2.30 μ.μ., τη στιγμή που προσήλθαν στο προκαθορισμένο ραντεβού να παραλάβουν τα ναρκωτικά.

Αύριο απολογούνται οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί και ημεδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, απ' όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία, για να απολογηθούν αύριο. Προανάκριση για τις δύο περιπτώσεις εισαγωγής ναρκωτικών το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς.