Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( πάνε και έρχονται τα ναρκωτικά στις φυλακές κομοτηνής :: 1/3/2006 22:08:14) 

Πάνε και έρχονται τα ναρκωτικά στις φυλακές Κομοτηνής

Αγνωστοι προσπάθησαν -για δεύτερη φορά μέσα δέκα μέρες- να εισαγάγουν ουσίες στο χώρο αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους φρουρούς

Για δεύτερη φορά μέσα δέκα μέρες άγνωστοι προσπάθησαν να εισαγάγουν ναρκωτικές ουσίες στις φυλακές Κομοτηνής.

Το συμβάν συνέβη προχθές το απόγευμα, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα πέταξαν σε σημείο του προαυλίου των φυλακών ποσότητα ναρκωτικών ουσιών επιμελώς συσκευασμένη σε σχήμα μπάλας, για να μη δίνει στόχο.

Η κίνησή τους έγινε αντιληπτή από τους εξωτερικούς φρουρούς και η ποσότητα κατασχέθηκε πριν φθάσει στα χέρια των εγκλείστων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο-μπάλα περιείχε μεγάλη ποικιλία ναρκωτικών ουσιών, όπως 45 γραμμάρια χασίς, 30 γραμμάρια υγρή πράσινη σκόνη, πολύ πιθανόν κοκαΐνη αναμειγμένη με χάπια, έξι γραμμάρια καφέ σκόνης ηρωίνης, 57 διαφόρων ειδών χάπια και 13 γραμμάρια σκόνη από χάπια.

Με τον ίδιο τρόπο είχε επιχειρηθεί και πριν από δέκα μέρες να διοχετευθούν ναρκωτικά στους έγκλειστους, αλλά το "εμπόρευμα" δεν έφθασε ποτέ στους παραλήπτες.

Το πακέτο και τότε περιείχε περίπου τις ίδιες ποσότητες ναρκωτικών. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν και στις δύο αυτές περιπτώσεις (στην μία τους κυνήγησαν οι εξωτερικοί φρουροί, αλλά δεν κατάφεραν να τους συλλάβουν, στη δεύτερη δεν έγιναν καν αντιληπτοί).

Συχνό φαινόμενο

Στο παρελθόν ο ίδιος ο διευθυντής των φυλακών Κων. Καμπάνταης είχε επισημάνει ότι τα ναρκωτικά είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η φυλακή.

"Κάνουμε έναν πόλεμο σε καθημερινή βάση. Είναι πολύ μεγάλη η προσπάθεια που καταβάλλουν κάποια άτομα να περάσουν στη φυλακή και ενίοτε το καταφέρνουν και περνούν ναρκωτικές ουσίες", είπε χαρακτηριστικά.

Υπάλληλοι που υπηρετούν χρόνια στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής δηλώνουν ότι αρκετά συχνά περνούν στη φυλακή ναρκωτικές ουσίες. Οι ποσότητες αφήνονται από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα σε κάδους των δικαστηρίων ή στα καζανάκια της τουαλέτας. Στη συνέχεια οι έγκλειστοι τα παραλαμβάνουν και τα καταπίνουν και έτσι περνούν στη φυλακή. Ο έλεγχος στη φυλακή γίνεται δυσκολότερος, διότι οι έγκλειστοι είναι πολύ περισσότεροι από όσοι προβλέπεται για το συγκεκριμένο κτίριο. Σήμερα οι φυλακισμένοι ανέρχονται στους 272, ενώ κανονικά έπρεπε να είναι 100.

ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ