Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( ούτε αυτοκτονία ούτε έγκλημα :: 13/1/2006 21:14:54) 

ΝΕΚΡΟΨΙΑ Δ. ΣΟΥΡΑ

Ούτε αυτοκτονία ούτε έγκλημα

Σε θάνατο εξ επαφής από πυροβόλο όπλο, από διαμπερές τραύμα, στο λαιμό απέδωσαν το θάνατο του δόκιμου, Δημήτρη Σούρα, οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη δεύτερη νεκροτομή στη σορό του.

Οι ιατροδικαστές συμφώνησαν με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, και όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής κ. Κοτσάφτης, "στοιχεία προηγηθείσης σωματικής πάλης ή βίας δεν βρέθηκαν. Εκτιμώνται τα εργαστηριακά ευρήματα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες. Διαπιστώθηκαν περγαμηνοειδείς εκδορές, οι οποίες είναι στο όριο ζωής - θανάτου. Δεν φαίνεται να έγιναν με όργανο ή να προηγήθηκε πάλη". Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τις επόμενες μέρες, σχετικά με το αν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον ακριβή θάνατο του δόκιμου.

Ο δόκιμος, ο οποίος υπηρετούσε σε φυλάκιο του Πυθίου Έβρου, εξαφανίστηκε στις πέντε το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου 2005 και βρέθηκε νεκρός από σφαίρα πυροβόλου όπλου κάτω από το σαγόνι, το πρωί του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2005, σε απόσταση 500 μέτρων από το παρατηρητήριο της περιοχής.

Ο στρατιωτικός ιατροδικαστής, κ. Παυλίδης, απέδωσε το θάνατο σε πυροβολισμό εξ επαφής από πυροβόλο όπλο, γεγονός που δείχνει κατά πάσα πιθανότητα αυτοκτονία. Ωστόσο, η οικογένεια του εκλιπόντος δεν επείσθη, καθώς στο σώμα του δόκιμου διακρίνονταν αδικαιολόγητοι μώλωπες. Η δικηγόρος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή για την εκταφή της σορού του δόκιμου και νέα νεκροτομή. Μετά από αυτό το διάβημα, η εισαγγελέας Ορεστιάδας, Νίκη Νικολοπούλου, έδωσε εντολή να γίνει εκταφή και να διενεργηθεί εκ νέου νεκροψία - νεκροτομή στο πτώμα του άτυχου δόκιμου.

Η εκταφή του πτώματος του δόκιμου έγινε χθες το μεσημέρι και η σορός του 21χρονου παλικαριού μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αθήνας και εξετάστηκε από τους ιατροδικαστές, Φίλιππο Κοτσάφτη, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά.