Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( διώξεις σε μέλη κυκλώματος πορνείας :: 31/1/2006 20:50:32) 

ΕΔΕΣΣΑ

Διώξεις σε μέλη κυκλώματος πορνείας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι έξι συλληφθέντες -τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες- που φέρονται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα μαστροπείας, που εξωθούσε νεαρές κοπέλες στην πορνεία.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, ασκήθηκαν από την εισαγγελία Έδεσσας διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι: "εκβίαση τετελεσμένη", "συγκρότηση συμμορίας", "έκδοση χωρίς άδεια", "απλή και άμεση συνέργια στην πράξη", "ηθική αυτουργία σε εκβίαση". Ακόμη ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος των τριών γυναικών για κατοχή ναρκωτικών, αφού σε κατ' οίκον έρευνες που έγιναν από την αστυνομία βρέθηκαν μικροποσότητες εξαρτησιογόνων ουσιών. Η αστυνομία αναζητά άλλα δύο άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή στην πόλη της Έδεσσας. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις Έλληνες ηλικίας 55, 43 και 34 χρόνων και τρεις Ελληνίδες 32, 28 και 27 χρόνων. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, το κύκλωμα, τοποθετώντας κάμερες σε ξενοδοχείο, βιντεοσκοπούσε τις κοπέλες που εξέδιδε κατά τη συνεύρεσή τους με τους "πελάτες". Στη συνέχεια εκβίαζαν τα υποψήφια θύματα απαιτώντας υπέρογκα ποσά.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν 51 βιντεοκασέτες, που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται ήδη σε εγκληματολογικό εργαστήριο στην Αθήνα για λεπτομερή έλεγχο. Πάντως οι κοπέλες ισχυρίστηκαν ότι οι βιντεοκασέτες περιέχουν πορνογραφικό υλικό εμπορίου.