Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( θεσσαλονίκη: τρεις υποθέσεις ναρκωτικων ανά 24ωρο εξιχνιάζουν οι αστυνομικές αρχές :: 30/1/2006 21:14:31) 

Το 2005 εξιχνιάστηκαν 1.239 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και συνελήφθησαν 1.685 άτομα. Κατασχέθηκαν 88,6 κιλά ηρωίνη, 10,4 κιλά κοκαΐνη, 14.600 δισκία ναρκωτικών χαπιών και 1.102 κιλά χασίς, ποσότητες που καταδεικνύουν την έξαρση του προβλήματος.

Θεσσαλονίκη: Τρεις υποθέσεις ναρκωτικων ανά 24ωρο εξιχνιάζουν οι αστυνομικές αρχές

Η μάστιγα σε αριθμούς

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΚΟΥΒΗ

Τρεις σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών ανά εικοσιτετράωρο εξιχνιάζουν κατά μέσο όρο οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η γενική αστυνομική διεύθυνση του νομού, τα οποία αφορούν τη χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, στη διάρκεια του 2005 εξιχνιάστηκαν 1.239 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και συνελήφθησαν 1.685 άτομα που εμπλέκονταν σ' αυτές.

Οι ποσότητες ναρκωτικών που κατασχέθηκαν αποτελούν ακόμη ένα μέγεθος, που καταδεικνύει την έξαρση της διακίνησης αλλά και της χρήσης των ουσιών. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 88,6 κιλά ηρωίνη, 10,4 κιλά κοκαΐνη, 14.600 δισκία διαφόρων ναρκωτικών χαπιών και 1.102 κιλά χασίς. Οι ποσότητες των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν το 2005 εμφανίζονται μεγαλύτερες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες που κατασχέθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Το 2004 είχαν κατασχεθεί 84,4 κιλά ηρωίνη, 3,3 κιλά κοκαΐνη, 7.097 δισκία ναρκωτικών χαπιών και 531 κιλά χασίς.

Οι σημαντικότερες

Μεταξύ των σημαντικότερων υποθέσεων εμπορίας ναρκωτικών που εξιχνιάστηκαν τη χρονιά που πέρασε περιλαμβάνονται: η σύλληψη τριών λαθρεμπόρων, το Φεβρουάριο του 2005, στη Σταυρούπολη, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 11,3 κιλά ηρωίνη και 20 κιλά χασίς. Τον περασμένο Απρίλιο στη Νεοχωρούδα συνελήφθησαν άλλοι τρεις λαθρέμποροι που κατείχαν 417 κιλά χασίς. Δύο μήνες αργότερα συνελήφθησαν στη δυτική Θεσσαλονίκη τέσσερα άτομα που κατείχαν 7,3 κιλά κοκαΐνη. Τέλος, στις 24 Οκτωβρίου, στην Ημαθία, αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης συνεπλάκησαν με λαθρέμπορους, οι οποίοι κατείχαν 108 κιλά χασίς και ήταν βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Δέκα συλλήψεις χθες

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν άλλες τρεις σοβαρές υποθέσεις λαθρεμπορίας ναρκωτικών και να συλλάβουν δέκα άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πέντε κιλά ηρωίνη και 75 κιλά χασίς.

Για τα πέντε κιλά ηρωίνη συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί. Συγκεκριμένα αστυνομικοί του τμήματος Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης εντόπισαν τους δύο λαθρεμπόρους στα διόδια των Μαλγάρων, στη διάρκεια μεταξύ τους συναλλαγής. Στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν 13 δέματα με τέσσερα κιλά και 914 γραμμάρια ηρωίνη.

Άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν στην Ιωνία Θεσσαλονίκης, όταν εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με επιβατικό αυτοκίνητο περίπου 20 κιλά χασίς, ενώ στην περιοχή της Καστοριάς συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίο μετέφεραν μέσα σε σάκους άλλα 30 κιλά χασίς για να τα παραδώσουν σε συνεργάτη τους ο οποίος επίσης συνελήφθη.