Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Αστυνομικό ρεπορτάζ

( ληστεία στη eurobank :: 15/1/2006 21:59:59) 

Ληστεία στη Eurobank

Σύλληψη του ενός δράστη

Εναν από τους δράστες της τελευταίας ληστείας που έγινε σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να συλλάβουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι αναζητούν τώρα έναν συνεργάτη του, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας ήδη γνωρίζουν.

Με βάση όσα προέκυψαν από τις έρευνες των αστυνομικών, λίγες μόνο ώρες μετά τη ληστεία, που έγινε το πρωί της Παρασκευής σε κατάστημα της Εurobank στην οδό Δελφών, εντοπίστηκε ένας από τους δύο δράστες.

Πρόκειται για τριαντάχρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν αρχικά ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ σφαίρες, ένα ακόμη πιστόλι αερίου με άλλες τρεις σφαίρες, αλλά και 18.680 ευρώ σε μετρητά. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο τριαντάχρονος, στο οποίο βρέθηκαν άλλα οκτώ φυσίγγια, 475 ευρώ και τα πειστήρια που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν από τους δράστες της ληστείας. Συγκεκριμένα βρέθηκαν δύο κράνη μοτοσικλετιστών, δύο μπουφάν στο ίδιο χρώμα και δύο γάντια ίδια με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι δράστες της ληστείας.

Ο τριαντάχρονος ομολόγησε ότι διέπραξε τη συγκεκριμένη ληστεία, αλλά αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε άλλες τρεις που έγιναν το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε τραπεζικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης με την ίδια μέθοδο.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είχαν και άλλους συνεργάτες. Μέχρι χθες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του τριαντάχρονου αφορούσε μόνο την τελευταία ληστεία στο κατάστημα της Γιούρομπανκ.